Vanja Hanić novi predsjednik Uprave karlovačke tvrtke Žitoproizvod

Vanja Hanić obnašao je nekoliko rukovodećih pozicija u prodaji u tvrtkama Kaufland i Konzum, a na poziciji direktora prodaje u austrijskoj tvrtki Spar proveo je skoro deset godina

Početkom travnja ove godine novim Predsjednikom Uprave karlovačke tvrtke Žitoproizvod d.d. imenovan je Vanja Hanić koji sa sobom donosi više od dvadeset godina međunarodnog menadžerskog iskustva. Vanja Hanić obnašao je nekoliko rukovodećih pozicija u prodaji u tvrtkama Kaufland i Konzum, a na poziciji direktora prodaje u austrijskoj tvrtki Spar skoro deset godina imao je ključnu ulogu u otvaranjima i operativnom upravljanju velikog broja supermarketa s više od 700 zaposlenika. Značajno iskustvo stekao je i u južnokorejskoj tvrtki Samsung gdje je na poziciji direktora divizije konzumne elektronike bio zadužen za poslovanje i prodajne rezultate za osam zemalja jugoistočne Europe.

“Sretan sam što sam se pridružio Žitoproizvodu, tvrtki čija povijest seže još u daleku 1946. godinu i ove godine slavi svoj 75. rođendan. Osjećam čast, privilegiju, ali i veliku odgovornost što sam odabran obavljati tako važnu funkciju i pomoći tvrtki u daljnjem razvoju i stvaranju njene održive budućnosti. Iako u našim proizvodima već sada svakodnevno uživaju tisuće kupaca, najviše u raznim proizvodima svježe tjestenine, pekarskih i mlinskih proizvoda pod vlastitim brendom Karla, kao i mnogobrojnim privatnim robnim markama koje proizvodimo za domaće i strane trgovačke lance, želja mi je kroz nove investicije i zapošljavanja napraviti veći iskorak i na inozemna tržišta. Svakako veliki potencijal vidim i u daljnjem razvoju poslovanja u samom gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji gdje imamo dugu tradiciju i prednost domaćeg terena. Značajnu podršku imamo i u matičnoj slovenskoj tvrtki Mlinotest koja nam je zbog svoje veličine i tradicije duže od 150 godina veliki oslonac u operativnom poslovanju”, istaknuo je povodom imenovanja.

Žitoproizvod je jedna od rijetkih tvrtki koja se može pohvaliti zaokruženim procesom proizvodnje. To podrazumijeva sustav kojeg čine vlastiti silosi, mlin te proizvodni pogon svježe tjestenine i pekarnica.

Kontrolom kvalitete sirovine – od zrna do brašna – u Žitoproizvodu jamče 100% izvrsnost svakog finalnog proizvoda koji se nađe na stolu potrošača. Kada tome pridodamo certifikate izvrsnosti, tj. sustave kontrole kvalitete – HACCAP Codex Alimentarius, ISO 9001:2015, IFS-International Featured Standard Food, tada je sigurno da iz tvrtke Žitoproizvod stižu vrhunski proizvodi iznimne kvalitete.

S više od 100 zaposlenih, tvrtka Žitoproizvod trenutno je jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u segmentu prerade žitarica te proizvodnje pekarskih proizvoda i svježe tjestenine. Njihov kruh Karlo kroz godine je postao sinonim pravog domaćeg kruha. Malo je poznato da Žitoproizvod puni i pakira svoje kvalitetne proizvode poput popularnih pljukanaca, njoka, raznih vrsta tjestenina, brašna, kruha i peciva kao robne marke eminentnih trgovačkih lanaca kao što su Lidl, Konzum, Kaufland, Spar, Plodine, Eurospin,…

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakTržište maloprodaje – Lideri sektora: Djelatnost visoke koncentracije
Sljedeći članakJabuke prve označene znakom “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”