karlovacko-boca-05lkarlovacko-radler-limunUdio Karlovačke pivovare na hrvatskom pivskom tržištu u 2011. je iznosio 27,5% ili 1% više u odnosu na godinu ranije

Karlovačko svijetlo pivo, Karlovačko Rally, Karlovačko Radler limun, Karlovačko Radler grejp, Heineken, Gösser Dark, Kaiser, Edelweiss Snowfresh i Desperados jake su pivske marke Karlovačke pivovare.

Najprodavaniji proizvod je Karlovačko svijetlo pivo u boci od 0,5 l. Iz pivovare ističu kako im je cilj odgovoriti na potrebe potrošača te ponuditi inovacije pa su tako prošle godine predstavljanjem Karlovačko Radler limuna pokrenuli svojevrsnu revoluciju pivskog tržišta u Hrvatskoj.

Ove je godine ponuda piva s voćnim okusima dodatno proširena uvođenjem Karlovačko Radler grejpa. Udio Karlovačke pivovare na hrvatskom pivskom tržištu u 2011. je iznosio 27,5%, što predstavlja rast od preko 1% u odnosu na godinu ranije.

Takav rast potpomognut je i snagom brenda Karlovačko koji je lani u najvećem segmentu mainstream piva zabilježio rast od 1,6%. U portfelju se nalazi i Heineken, vrhunsko premium pivo prisutno gotovo svugdje u svijetu.

Među brojnim marketinškim akcijama, iz proizvođača izdvajaju nedavno predstavljanje Karlovačko Fan kluba, interaktivne web stranice putem koje potrošači unose kodove s proizvoda i tako skupljaju bodove koje mogu mijenjati za atraktivne i zanimljive nagrade.

Tijekom svibnja i lipnja u više od 1000 kafića u četiri najveća hrvatska grada – Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci – potrošači Karlovačkog  imaju priliku osvojiti 1000 kuna na American Express kartici PBZ-a na način da prepoznaju tajanstvenog  “fantoma” i počaste ga Karlovačkim.

Nakon toga slijedi aktivacija “Karlovačko patrola” u okviru koje potrošači Karlovačkog u preko 1000 odabranih kafića u Zagrebu imaju priliku osvojiti navijačke nagrade i na kraju sudjelovati u nagradnom izvlačenju i osvojiti 11 x 1000 kuna.

Kulminacija ljetnih aktivnosti je Karlovačko Korner platforma za navijače u velikim hrvatskim gradovima. Aktivnosti neće zaobići niti premium brendove, Heineken i Desperados.

“Tako se za Heineken radi na aktivaciji The Date kampanje koja nagrađuje najsretnije potrošače romantičnim putovanjem u Veneciju, a Desperados aktivira The Snatch koncept nudeći potrošačima ovog ekskluzivnog piva s mješavinom tekile neponovljiva iskustva”, ističe Ljudmila Bratko Gašpić, Corporate Communications Manager.