Kaufland se u svom poslovanju uvijek usredotočuje na učinkovitost, dinamičnost i pravednost. To su vrijednosti koje ih usmjeravaju i motiviraju, na kojima su utemeljena i načela rukovođenja te se na taj način zajedno pokreću promjene i ostvaruju ciljevi. Svjesni kako je roditeljstvo ipak najvažniji posao na svijetu, ujedno i jedini koji nema radno vrijeme, Kaufland o svojim zaposlenicima roditeljima brine tijekom cijele godine.

S obzirom na to da je prvi dan škole najvažniji dan u rujnu, roditeljima prvašića omogućeno je da taj dan ostanu kod kuće i otprate dijete u školu pa će im tako u ponedjeljak 9. rujna biti osiguran plaćeni dopust.

Također, sve novorođene bebe Kaufland redovito daruje prigodnim poklon paketom, a majkama i očevima koji se vrate s rodiljnog dopusta nastoji se što više olakšati povratak na posao nudeći im mogućnost da prvi mjesec rade pola radnog vremena ili skraćeno. Darivanje se redovito odvija i u prosincu, kada se prigodnim blagdanskim poklonima uveseljavaju i djeca i roditelji.

Svim školarcima Kaufland želi uspješan početak nove školske godine!