kaufland-salomonela-midiTrgovački lanac Kaufland objavio je u četvrtak da je dobrovoljno s tržišta povukao svježi pileći zabatak u rinfuzi, poljskog dobavljača Animex Foods, s rokom trajanja do 20. studenoga, jer je u nekim uzorcima izolirana salmonela.

Kako se navodi u priopćenju, Kaufland u svrhu zaštite potrošača s tržišta dobrovoljno povlači proizvodi svježi pileći zabatak u rinfuzi, zemlja podrijetla Poljska, dobavljač Animex Foods, datum proizvodnje 14. studenoga i roka trajanja 20. studenoga 2016.

“Ova obavijest odnosi se samo na navedeni pileći zabatak u rinfuzi kupljen na dan 17. studenoga 2016., ne i na druge proizvode”, ističu iz Kauflanda.

Iz tog trgovačkog lanca ističu kako su iz predostrožnosti samoinicijativno poslali uzorke piletine dobavljača Animex Foods na analizu u ovlašteni laboratorij.

“Prvi rezultati, zaprimljeni nakon brze analize 17. studenoga 2016., pokazali su da je u nekim uzorcima izolirana salmonela. Iako još nije utvrđeno radi li se uopće o vrsti salmonele koja spada u rizičnu kategoriju, Kaufland je svejedno iz predostrožnosti po hitnom postupku povukao navedeni proizvod iz svih svojih poslovnica”, navodi se u priopćenju.

Iz Kauflanda napominju kako kupci spomenuti proizvod mogu vratiti u bilo koju poslovnicu tog trgovačkog lanca i bez računa, uz povrat novca.

Kaufland u priopćenju navodi i kako redovito provode analize proizvoda iz svog asortimana u ovlaštenim laboratorijima te skreću pažnju da je za visokorizične namirnice kao što je svježe meso iznimno važno da se transportira i čuva na odgovarajućoj temperaturi te da se prije konzumacije pravilno termički obradi. (SEEbiz.eu/Hina)