kfc-arena-centar-svecano-otvorenje-001Svjetski lanac restorana s jelima od piletine Kentucky Fried Chicken (KFC) otvorio je danas u zagrebačkom Arena Centru svoj prvi restoran u Hrvatskoj.

Restoran je otvorio Jacek Trybuchowski, direktor u kompaniji AmRest koja je nositelj franšize KFC-a za hrvatsko tržište, istaknuvši da je dolazak KFC-a u Hrvatsku za početak otvorio 30 radnih mjesta.

Najavio je da u iduće tri godine planira u našoj zemlji otvoriti između 12 i 20 KFC-ovih restorana, a u početku će se širiti po Zagrebu.

KFC svakoga dana u 110 zemalja svijeta posluži preko 12 milijuna potrošača u 15.000 restorana. Taj je lanac restorana poznat po svježoj piletini pripremljenoj s tajnim receptom koji sadrži mješavinu 11 biljaka i začina, a izumio ga je osnivač KFC-a, Amerikanac Harland Sanders, prije sedamdesetak godina.

U Hrvatskoj će piletinu KFC-u isporučivati varaždinska Koka, tvrtka u sastavu Vindije čiji je glavni upravitelj Borislav Slunjski istaknuo kako je sva njihova piletina proizvedena po visokim europskim standardima, kako bi zadovoljila kvalitetu koju zahtijeva KFC.

Prvi restoran KFC-a u Hrvatskoj otvoren je u sklopu Arena centra baš nasuprot konkurentskom McDonald’su, a Trybuchowski samouvjereno ističe kako se KFC ne boji konkurencije te mu je čak drago kada otvori svoj restoran u neposrednoj blizini najljućih rivala. (H)