U organizaciji tvrtke Apriori komunikacije u sarajevskom Hotelu Hollywood danas je započela četvrta po redu “Balkans Student Public Relations Conference PR ARENA” koja je okupila više od 150 studenata iz pet zemalja u regiji.

“Ova konferencija ima za cilj povezati studente koji su danas pomalo emocionalno otuđeni jer mnogo vremena posvećuju pametnim telefonima i tabletima. Komunikacija je prisutna u svim sferama ljudskog djelovanja. Bez obzira na to što studenti studirali komunikacija je uvijek prisutna. Oni koji se ne bave odnosima s javnošću upoznat će ovo područje kroz zanimljiva izlaganja stručnjaka s bogatim iskustvom iz prakse a oni koji su se odlučili baviti odnosima s javnošću, bit će bliže tom području i dobit će nova znanja”, istaknuo je idejni začetnik PR arene, Danijel Koletić, prilikom otvaranja konferencije.

Studentima će osam predavača iz područja digitalnih komunikacija, kulture, javne uprave, duhanske industrije, telekomunikacija i područja upravljanja reputacijom, podijeliti svoja praktična iskustva i znanja stečena dugogodišnjim radom u struci.

Uvodno predavanje na konferenciji održao je Charles Skinner, ugledni britanski stručnjak za komunikaciju i reputacijski menadžment, koji je govorio o komunikaciji i ulozi odnosa s javnošću u komunikacijskim procesima, dok je o novinarstvu kao profesiji govorila urednica bosanskohercegovačkog magazina Azra, Elameri Škrgić Mikulić.

O izazovima upravljanja komunikacijama u duhanskoj industriji i načinima na koji ta industrija pokazuje svoju odgovornost prema društvu, u svojoj će prezentaciji govori voditeljica korporativnih komunikacija u tvrtki Philip Morris Srbija, Maja Šotra, dok će Ljiljana Mihajlović, direktorica marketinga u Narodnom pozorištu u Beogradu, predstaviti izazove krizne komuniciranja u kulturi i kazalištu.

Ana Martinović, PR menadžerica u crnogorskom telekomunikacijskom operateru MTEL, održat će studentima predavanje na temu organizacije konferencije za medije, a prvi dan konferencije završit će predavanjem glasnogovornice MUP-a Republike Srpske, Mirne Šoja, koja će govoriti o kriznom komuniciranju u javnoj instituciji.

U nedjelju, 19. listopada, svoja će iskustva sa studentima podijeliti glasnogovornica Radio-Televizije Slovenije, Sabrina Povšič Štimec. U ovom će predavanju studenti imati priliku saznati kako funkcionira služba za odnose s javnošću javnog televizijskog servisa. Voditelj kabineta župana Osječko-baranjske županije, Saša Forgić, u svojem će predavanju studentima objasniti sve što trebaju znati o protokolu.

Za kraj konferencije održat će se i panel diskusija na kojoj će bosanskohercegovački stručnjak za web sa svojim sugovornicima govoriti o utjecaju koji Facebook lajkovi imaju na imidž tvrtki.

Sljedeća PR arena održat će se u svibnju 2015. godine.