konzum-akademija01U Konzum Akademiji u Zagrebu završeno je Državno natjecanje učenika iz Obrazovnog sektora ekonomije, trgovine i poslovne administracije.

Natjecanje je organizirano u suradnji Konzuma, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) te Srednje škole Krapina, Ekonomske škole Pula, Ekonomske škole Sisak i Prve ekonomske škole Zagreb.

Natjecanju je prisustvovalo više od 90 učenika koji su svoj natjecateljski duh pokazali u disciplinama: Mladi poduzetnik i Smotra vježbeničkih tvrtki, Prodavač, Komercijalist, Računovodstvo, Poslovni tajnik te Smotra Upravni referent.

Ono po čemu je Državno natjecanje ove godine drugačije je to što su se učenici i profesori po prvi put okupili na jednom mjestu, a za to je izabrana Konzum Akademija. Upravo ovako organizirano Državno natjecanje pokazalo se kao izvrsna prilika za upoznavanje učenika iz cijele Hrvatske, međusobnu razmjenu iskustava i naravno pokazivanje znanja.

Generalno pokroviteljstvo Državnog natjecanja samo je nastavak dugogodišnje suradnje Konzuma i ASOO-a s ciljem promoviranja važnosti obrazovanja kod učenika, naglašavajući pritom važnost zanimanja iz Sektora ekonomije, trgovine i poslovne administracije u budućnosti hrvatskog gospodarstava.

Tijek samog natjecanja u disciplinama Prodavač, Komercijalist, Mladi poduzetnik, Smotra vježbeničkih tvrtki te Smotra Upravni referent, svojim su sudjelovanjem i osvrtom na viđeno upotpunili predstavnici Konzuma iz Poslovnog područja maloprodaje i investicija, Područja pravnih i imovinskih poslova te Centralne nabave koji su, temeljem svog dugogodišnjeg iskustva, učenicima i profesorima dali konstruktivan osvrt na njihov rad.

Osim boravka u Konzum Akademiji, učenicima i profesorima organizirani su posjeti Super Konzumu Radnička, turističko razgledavanje Zagreba te stručno predavanje u RRiF-u.

“Svjesni izazova koje nosi suvremena trgovina i poslovanje u konkurentnom okruženju, kao i važnosti strukovnih zvanja, potičemo izvrsnost i podržavamo mlade talente. Stoga smo s veseljem i ove godine podržali natjecanje srednjoškolaca koji su nas oduševili svojim znanjem i zalaganjem. Prepoznali smo potencijal među njima pa su neki od njih već prošli i prve razgovore za posao”, izjavila je Maša Jelić, direktorica ljudskih resursa u Konzumu.

Svim sudionicima natjecanja Konzum je osigurao poklon pakete, a najbolji učenici, za svoj trud i pokazano znanje nagrađeni su vrijednim poklonima.