konzum sarajevo midiKonzum će u ovoj godini u Bosni i Hercegovini otvoriti 300 novih radnih mjesta i investirati 30 milijuna KM, najavljeno je u Sarajevu na svečanosti povodom desetogodišnjeg uspješnog poslovanja Konzuma u BiH.

“Investicije ćemo usmjeriti na otvaranje 20 novih i adaptaciju 30 postojećih objekata te modernizaciju i širenje logistike na području cijele BiH”, izjavio je za Indikator.ba Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma u toj zemlji.

David Dolinar, direktor društva Konzum d.o.o. Sarajevo, sa zadovoljstvom je najavio da je uspješno okončano preuzimanje 89 trgovina i 1.710 zaposlenika Mercatora. Najavio je brojne pogodnosti za kupce te širenje i jačanje suradnje s domaćim proizvođačima i dobavljačima.

Najveći trgovački lanac u BiH će u 2015. godini na bosanskohercegovačko tržište plasirati 16.000 tona voća i povrća, više od 2.000 tona piletine, više od 130 tona ribe, 11,2 milijuna litara mlijeka, 10 milijuna komada peciva i 25 milijuna konzumnih jaja – sve domaće proizvodnje. To je moguće zahvaljujući činjenici da Konzum u BiH surađuje s više od 700 dobavljača, među kojima je više od 400 proizvođača. (Indikator.ba)