henkel-konzum-posumimo-brac-2U sklopu projekta “Pošumimo Brač”, koji su krajem prošle godine zajednički pokrenule tvrtke Henkel Croatia i Konzum u suradnji s Hrvatskim šumama, prikupljeno je ukupno 10.000 sadnica borova koje su donirane za pošumljavanje dijela opožarenog područja otoka Brača kako bi se pomoglo obnovi i razvitku šumskog fonda, izvijestili su iz Henkela Croatia.

Vrijednost projekta “Pošumimo Brač”, kako ističu, prepoznalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, pod čijim se pokroviteljstvom projekt odvijao.

“U sklopu projekta cilj nam je bio podići svijest naših potrošača o potrebi čuvanja šuma i okoliša jer se tvrtka Henkel uvijek zalaže za ekološki pristup poslovanju i svojim društvenim akcijama to stalno potvrđujemo. Veseli nas činjenica da su se potrošači odazvali u velikom broju te kupnjom naših ekološki prihvatljivijih proizvoda Persil Expert podržali projekt i omogućili donaciju sadnica na opožarenom području Brača. Zahvalni smo i Konzumu koji se u projekt uključio bez oklijevanja te zajedno s nama i Hrvatskim šumama pomogao obnovi zelenih površina otoka Brača”, izjavila je povodom sadnje borova na Braču direktorica prodaje Henkel Croatia Helena Grahovac.

Ambasador projekta bila je Danijela Dvornik koja je i osobno pomogla u sadnji borova te se tom prigodom zahvalila svima koji su svojim sudjelovanjem i kupnjom proizvoda pomogli ovu vrijednu donaciju.

“Zadovoljstvo nam je što smo u sklopu projekta ‘Pošumimo Brač’ imali prilike dati doprinos u očuvanju i obnovi šumskog fonda Hrvatske. Konzum kao odgovorna i brižna kompanija usmjerena je prepoznavanju potreba zajednice u kojoj djeluje stoga nam je drago što smo u obnovi požarom pogođenog dijela Brača aktivno uključili i naše kupce koji su projekt podržali kupnjom Persil Expert proizvoda na prodajnim mjestima Konzuma. Zajedničkim snagama, uz partnera Henkel Croatia i naše vjerne kupce, pokazali smo koliko je upravo u ovom periodu važno educirati svakog pojedinca o važnosti ekološki odgovornog ponašanja te očuvanju i širenju zelenih površina u Hrvatskoj”, izjavila je Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma.

Ivan Ištok, član Uprave Hrvatskih šuma, zahvalio se tvrtkama Henkel Croatia i Konzum što su prepoznale problematiku šuma na kršu i što su pomogle da se među građanima razvija svijest o opasnostima od požara i stalnoj potrebi obnove šuma.

“Godina 2011. ostat će zapamćena po velikom broju požara, od kojih se najrazorniji dogodio upravo na Braču. Prvi su ga uočili upravo radnici Hrvatskih šuma koji dežuraju na našim motrionicama tijekom cijele protupožarne sezone. Ukupno je opožareno 5798,75 ha, od toga 1034 ha visokih šuma. Nakon sanacije terena, ove je godine plan Hrvatskih šuma pošumiti 70 hektara opožarenog područja. Ovim projektom prikupljeno je vrijednih 10.000 sadnica što će nam uvelike olakšati posao”, izjavio je Ištok.