Tradicionalnu humanitarnu akciju kojom krajem svake godine pomaže potrebitima Konzum je ovih božićnih i novogodišnjih blagdana organizirao u suradnji s Udruženjem Djeca prva, a ukupno je prikupljeno 105.500 kuna namijenjenih pomoći socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj. Iznos je prikupljen prodajom posebnog blagdanskog keksa u prigodnom pakiranju s maštovitom porukom, pri čemu je od svakog prodanog artikla odvojena jedna kuna za pomoć korisnicima udruge.

Donaciju je u ime Udruženja Djeca prva primila Sonja Vukadinović, koordinatorica programa Udruge, a uručio ju je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija Konzuma. “Zahvalni smo Konzumu koji je prepoznao rad naše udruge te se ponovno odlučio podržati nas, ovaj put kroz svoju tradicionalnu blagdansku humanitarnu akciju. Prikupljena sredstva velika su pomoć u provedbi naših brojnih programa i projekata za djecu, mlade i obitelji, osobito one koji žive u rizičnim uvjetima, i sretni smo što ćemo im zahvaljujući Konzumu i njegovim kupcima moći olakšati svakodnevicu“, izjavila je Sonja Vukadinović iz Udruženja Djeca prva.

Da u Konzumu kraj svake godine obilježavaju humanitarnom akcijom kojom žele pomoći onima kojima je to najpotrebnije podsjetio je Ivan Širanović. “Vrlo smo ponosni na naše kupce koji su uvijek spremni na odaziv i doprinos. Hvala im što su se i ove godine uključili u akciju i tako omogućili lakši život djeci i obiteljima Udruženja Djeca prva. Drago nam je što novu godinu počinjemo uručenjem ove donacije i nastavljamo s planiranjem novih humanitarnih akcija kojima ćemo nastaviti pomagati diljem Hrvatske”, izjavio je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija u Konzumu.

Udruženje Djeca prva s radom je započelo 1991. godine, dok je formalno osnovano 1994. godine kao organizacija civilnog društva. Jedna je od prvih udruga u Hrvatskoj koja je, uz prikupljanje i raspodjelu humanitarne pomoći, osmišljavala i provodila programe i izvaninstitucionalne socijalne usluge u zajednicama za ranjive korisnike te sudjelovala u zagovaranju, kreiranju i praćenju provedbe niza relevantnih javnih politika u području zaštite djece i obitelji te razvoja civilnog društva.

Danas rade s djecom, mladima i obiteljima, naročito onima koji žive u rizičnim uvjetima. Osmišljavaju i provode psihosocijalne i edukativne programe/projekte koji se temelje na potrebama djece i mladih, a koji aktivno uključuju cijelu obitelj kao i djelatnike iz odgojno-obrazovnog sustava i sustava socijalne skrbi. Osim neposrednog rada s korisnicima Udruga inicira i provodi niz aktivnosti s ciljem mobilizacije državnih i lokalnih institucija te organizacija civilnog društva u osiguravanju što kvalitetnije zaštite djece, mladih i obitelji u Hrvatskoj, pa i šire.