Osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno. Tim je riječima danas na konferenciji za medije najavljena zajednička akcija Henkela i Konzuma “Donesite i vi osmijeh u bolnice”. Zahvaljujući ovoj plemenitoj akciji udruga klaunovadoktora Crveni nosovi od prosinca će povećati broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničko bolničkog centra Zagreb – Rebro i donijeti smijeh bolesnim mališanima.

Klaunovidoktori u suradnji s međunarodnom organizacijom “RED NOSES Clowndoctors International” u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha donoseći im smijeh i radost.

Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora, a od prosinca će jednom tjedno terapiju smijehom provoditi na dječjem odjelu KBC-a Zagreb – Rebro.

“Rad Crvenih nosova pratimo od njihovih početaka u Hrvatskoj i zadovoljni smo što možemo podržati njihov rad i hvalevrijedna nastojanja klaunovadoktora da djeci boravak u bolnici učine podnošljivijim i da im izvuku osmijeh na lice. Naša je želja omogućiti što više ovakvih posjeta jer radost i veselje koje Crveni nosovi donose među djecu je najbolji motiv za ovakve akcije”, kazala je povodom predstavljanja akcije Miranda Mladin, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju.

Trgovački lanac Konzum sa zadovoljstvom je podržao akciju. ”Konzum i Henkel dugogodišnji su partneri u društveno odgovornim projektima s ciljem unapređenja života građana u zajednici u kojoj poslujemo. Posebno nas veseli što je u nizu naših zajedničkih projekata, ovaj usmjeren djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju, kako bi ih razveselili i pružili im utjehu u danima koje provode u bolnici”, izjavila je Ivona Janjić, direktorica projekata u marketingu Agrokora.

“Zahvalni smo što je Henkel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja prepoznao važnost udruge Crveni nosovi klaunovidoktori za djecu u bolnici te u partnerstvu s Konzumom započeo akciju Donesite i Vi osmijeh u bolnicu. Želja i cilj klaunovadoktora jest posjetiti svako bolesno dijete koje se nalazi u bolnici, a ovom akcijom ćemo povećati broj posjeta jednoj od najvećih bolnica u Hrvatskoj. Zahvaljujemo Henkelu i Konzumu što će ovom akcijom podići razinu svijesti društva o važnosti humora u bolnici jer smo zaista uvjereni da djeca u najtežim životnim situacijama imaju pravo biti osnažena humorom”, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge Crveni nosovi klaunovidoktori.

Od početka djelovanja u Hrvatskoj, Crveni nosovi su ostvarili više od 500 posjeta bolnicama i donijeli osmijeh na lica više od 30.500 bolesne djece.

Svojim posjetama od kreveta do kreveta i unaprijed osmišljenim nastupima oduševljavaju djecu, ali i njihove roditelje. Klaunovidoktori za svoj su rad 2011. godine dobili nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo.