konzum-prvi-danKonzum je svim zaposlenicima koji su roditelji prvašića omogućio slobodan dan prvog dana škole kako bi se u potpunosti mogli posvetiti svojim mališanima.

U Konzumu koji zapošljava više od 12.500 djelatnika, zaposleno je 468 roditelja čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole.

Radi se o 480 prvašića među kojima su i  devet blizanaca i jedne četvorke. Uz slobodan dan za roditelje, Konzum je ujedno i sve prvašiće darivao prigodnim paketima školske opreme i pribora.

“Polazak u školu veliki je događaj, kako za mališane, tako i njihove roditelje. Zadovoljstvo nam je što smo našim zaposlenicima, roditeljima prvašića na ovaj dan omogućili da budu uz svoje mališane te da ih ponosno otprate po prvi puta u školske klupe. Naši zaposlenici naša su snaga. Oni su s nama u svim trenucima važnim za rast i razvoj naše kompanije. I ovom inicijativom željeli smo im uzvratiti i uljepšati ovaj važan događaj za njih i njihove obitelji”, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

“Kroz različite inicijative trudimo se svake godine napraviti nešto što će naše zaposlenike i njihove obitelji razveseliti. Tako smo sve naše kolegice iznenadili ružama za Dan žena, a djeca naših zaposlenika već se nekoliko godina vesele prigodnim darovima za blagdane. Osluškujući naše zaposlenike, ove godine odlučili smo se za korak više i sretni smo jer je i ovog puta osmijeh na licima ponosnih roditelja i njihove djece pokazao da smo na pravom putu. I u budućnosti ćemo nastaviti s ovakvim i sličnim inicijativama“, izjavila je Maša Prebeg, direktorica ljudskih resursa u Konzumu.

Zaposlenici Konzuma, roditelji prvašića dali su i cijeli niz pozitivnih komentara na ovu Konzumovu inicijativu.

“Super! Žena i ja smo razmišljali kako ćemo se organizirati za taj dan i sad nam je to došlo kao savršen poklon! To je dan koji se događa samo jednom u životu i njega  pamte ne samo djeca nego i roditelji. Kada ne očekuješ pomoć oko toga, onda je to pravo iznenađenje i puno nam znači”, izjavio je Viktor Rosandić, voditelj prodavaonice u Umagu i otac malene Nine.

“Ovaj dan postao je još posebniji upravo zahvaljujući Konzumu. Ovo je najljepši mogući poklon za jedan od najvažnijih događaja u životu”, izjavila je Kristina Lešnjaković iz Konzumove trgovine u Belišću koja je mama djevojčice Eme.

“Hvala od srca, iskreno nismo sigurni tko je više uzbuđen, mi roditelji ili naši prvašići”, izjavila je Ivana Marinović, Konzumova zaposlenica iz Splita i mama ponosnog prvašića Ante.

Konzum zapošljava više od 12.500 zaposlenika i briga o njima jedna je od najvažnijih odrednica poslovanja. Uz sva prava iz kolektivnog Ugovora poput uskrsnice, regresa, božićnice, dara za djecu, privatnog zdravstvenog osiguranja i dr., u fokusu je uvijek napraviti i korak više za zaposlenike.

Uz to, Konzum se aktivno uključio i u suradnju s MUP-om na podizanju razine sigurnosti djece u prometu. Tako će Konzumova maskota, popularni Kodi, dati svoj doprinos usmjeravanju djece na najfrekventnijim raskrižjima u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu koja se nalaze u blizini škola.