ivona-janjic-iva-balent-i-kresimir-bubaloU sklopu projekta “Vratimo djecu na igrališta” do sada su otvorena 23 dječja igrališta diljem Hrvatske

Konzum je u sklopu projekta “Vratimo djecu na igrališta”, nakon Velike Gorice i Varaždina, otvorio i novo dječje igralište u Osijeku. U okviru ovog projekta do sada je izgrađeno i obnovljeno ukupno 23 dječja igrališta, a plan je ove i sljedeće godine otvoriti još ukupno 12 novih igrališta u gradovima diljem Hrvatske, izvijestili su danas iz Konzuma.

Novo dječje igralište u Osijeku nalazi se na adresi Perivoj kralja Tomislava u Drvengradu, u najljepšem gradskom parku u neposrednoj blizini Tvrđe. Novo središte igre i druženja danas su otvorili Krešimir Bubalo, gradonačelnik grada Osijeka, Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora, i Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma.

Novo dječje igralište u Osijeku smješteno je na 800 m2 površine koju je osigurao Grad Osijek. Igralište je opremljeno s deset novih sprava kao što su ljuljačke, klackalice i tobogani, ali i kombinirana igrala, igralo vlak sa vagonima, razne kućice sa tornjevima i brojne druge sprave.

U sklopu ovog igrališta postavljeno je i igralo za djecu s posebnim potrebama – ljuljačka koja će djeci u invalidskim kolicima omogućiti sigurno i kvalitetno uživanje u igri te 60 m2 specijalne gumene antistresne podloge koja se nalazi uz sve sprave dodatno će unaprijediti sigurnost djece. Igralište je opremljeno s koševima za smeće i sa šest novih klupa koje će svim posjetiocima igrališta osigurati ugodan boravak.

Igrala u sklopu novog dječjeg igrališta u Drvengradu djeci omogućuju različite igre spretnosti i razvijanje motoričkih sposobnosti za sve uzraste.

vratimo-djecu-na-igralista-osijek-006Igralište je koncipirano na takav način da se među djecom potiče duh zajedništva i unaprjeđuje komunikacija, a igrala svojom funkcionalnošću, oblicima i bojama ispunjavaju dječje taktilne, vizualne, motoričke i edukativne potrebe.

Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište u Osijeku je tvrtka Stribor oprema d.o.o. iz Vukovara, čija igrala i oprema ujedno imaju brojne međunarodne certifikate u zaštiti okoliša, kvaliteti, sigurnosti i dizajnu proizvoda.

Sva dječja igrališta uključena u projekt “Vratimo djecu na igrališta” opremana su u suradnji s hrvatskim lokalnim proizvođačima, ističu iz Konzuma.

Nakon otvorenja igrališta u Velikoj Gorici, Varaždinu i Osijeku, početkom listopada u planu je i otvorenje novog dječjeg igrališta u Šibeniku, čime će Konzum nastaviti s širenjem projekta izgradnje i obnove dječjih igrališta i u drugim gradovima diljem Hrvatske, zaključuje se u priopćenju.