Kruh naš svagdašnji – Pekarski proizvodi u maloprodaji – VIDEO

Na proizvođače u pekarskoj industriji snažno su utjecale posljedice rata u Ukrajini koje su donijele rast ulaznih troškova, sirovina i energenata, jer povećanjem cijena svojih krajnjih proizvoda nisu mogli u dovoljnoj mjeri nadoknaditi gubitke uzrokovane tim poremećajima zaključak je panela kojeg je moderirao Tomislav Kvesić, direktor prodaje tvrtke backaldrin Croatia.

“Dodatni troškovi narasli su praktički preko noći ne samo na našem tržištu, već u cijeloj Europi i bilo je teško predvidjeti kretanje raspoložive radne snage, cijene sirovina kao i konačnog proizvoda. Mi smo se kao specijalizirana kompanija uspjeli prilagoditi, skupiti nova iskustva te sada u poslovanju nastupamo opreznije, a planiramo dugoročnije i pomnije”, kazao je Domagoj Radić, direktor prodaje vinkovačke tvrtke Pekar. Prema njegovim riječima, u ovim promijenjenim uvjetima tvrtke moraju raditi na povećanju učinkovitosti i proizvoditi ono u čemu su jake.

S njim se složio Mario Scherr, izvršni direktor marketinga i maloprodaje Mlinara, dodavši kako preveliki asortiman nije dobar za poslovanje, ali potrošačima ipak uz standardne proizvode treba ponuditi i inovacije pa je tako najavio skorašnje lansiranje plant-based bureka. “Treba biti inovativan, ali pritom ne zaboraviti tradiciju”, naglasio je Scherr.

“Izazovima koje je donio rast cijena energenata i sirovina tvrtka Pan-pek odgovorila je optimizacijom proizvodnih procesa te smanjivanjem asortimana, a ujedno se u najvećoj mjeri posvetila kupcima i vlastitim djelatnicima”, naglasila je Sandra Vojković, direktorica maloprodaje i članica Uprave Pan-peka. Da na izazove u poslovanju veleprodajne tvrtke mogu odgovoriti samo inovacijom, smatra Boris Viktorovski, direktor i član Uprave za prodaju i logistiku tvrtke Don don.

“Tržište danas traži od nas industrijski proizvod prilagođene cijene koji izgleda kao proizvod obrtnika jer samo tako maloprodajne tvrtke koje opskrbljujemo mogu lansirati proizvode s višom cijenom i na njima ostvariti dobit”, istaknuo je Viktorovski.

Više na: jatrgovac.com/weekend-food-festival-dobro-osmisljena-receptura-za-uspjeh.

Prethodni članakUz podršku kupaca dm osigurao 69.277,08 eura na Giving Friday
Sljedeći članakJaka alkoholna pića – Medijska slika: medijima najdraži Liker, gin i rakija