Uz podršku kupaca dm osigurao 69.277,08 eura na Giving Friday

Donacija će Centrima u Puli i Splitu omogućiti da djeci i mladima bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi osiguraju bolje uvjete boravka te sretnije odrastanje

U petak, 24. studenoga, dm je uz podršku 99.195 kupaca obilježio još jedan Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg šestu godinu zaredom donira pet posto ukupnog dnevnog prometa. Svaka kupnja obavljena na Giving Friday u 178 prodavaonica dm-a i u dm online shopu doprinijela je donaciji od 69.277,08 eura za djecu i mlade bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi o čijem smještaju i dobrobiti brinu Centar za pružanje usluga u zajednici Maestral u Splitu i Centar za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović iz Pule.

“Ova vrijedna donacija pomoći će nam da opremimo stanove na području Pule i Rovinjskog Sela gdje Centar širi usluge boravka te organiziranog stanovanja za trudnice odnosno majke s malom djecom, a uz to da djeci i mladima osiguramo još ugodniji boravak u našem sjedištu u Puli. Uime korisnika i djelatnika Centra zahvaljujem dm-u i svim građanima na donaciji kojom su pokazali društvenu osviještenost i osjetljivost prema onima u najvećoj potrebi te potvrdili da u našoj zajednici uvijek ima ljudi dobra srca”, izjavila je Davorka Belošević, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ruža Petrović.

Donacija, kojoj su doprinijeli kupci dm-a iz cijele Hrvatske, korisnicima Centra za pružanje usluga u zajednici Maestral također će omogućiti bolju svakodnevicu. Centar Maestral, koji skrbi o više od 250 djece i mladih, donirana sredstva uložit će u završetak rekonstrukcije dječjeg igrališta u splitskom sjedištu te u opremanje stanova i uređenje sobe za druženje najmlađih korisnika s volonterima.

“Iza nas je još jedan uspješan Giving Friday kojim potičemo građane da Crni petak obilježe pomažući onima kojima je podrška najpotrebnija. Odaziv kupaca pokazao je da su sretno i dostojanstveno odrastanje djece i mladih zajednički cilj građana diljem Hrvatske te da, ujedinjeni u solidarnosti, možemo učiniti više za zajednicu. Uime dm-a zahvaljujem svima koji su doprinijeli donaciji koja će Centrima u Puli i Splitu omogućiti da djeci i mladima osiguraju bolje uvjete boravka te sretnije odrastanje”, istaknula je Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj.
Prvi Giving Friday dm je organizirao 2018. godine kako bi na Crni petak građanima omogućio da svoju kupnju pretvore u dobro djelo i pomognu zajednici te je, tijekom šest godina, s više od 274.000 eura podržao organizacije koje brinu o društveno osjetljivim skupinama i ustanove čiji je cilj poboljšati zdravstvenu skrb i kvalitetu života građana.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakUtorak 19.12.
Sljedeći članakKruh naš svagdašnji – Pekarski proizvodi u maloprodaji – VIDEO