25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:08
VijestiSvijetKupci žele pomoć tehnologije pri nabavi namirnica

Kupci žele pomoć tehnologije pri nabavi namirnica

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako sve više kupaca u skoroj budućnosti želi pomoć tehnologije pri kupnji namirnica

Ukupno 83% Britanaca izjasnilo se kako želi pomoć tehnologije pri kupnji hrane, a 55% njih odgovorili su kako bi koristili tehnologiju u pronalasku najbolje ponude.

Istraživanje koje je proveo IGD ističe kako su kupci zainteresirani ne samo za uštedu novca kada je tehnologija u pitanju.

Više od 22% ispitanika izjasnilo se da bi željeli pomoć i edukaciju koja se odnosi na smanjenje otpada hrane, 18% želi informaciju o dijetama i zdravoj prehrani, 18% njih želi navigaciju prilikom kupnje u fizičkoj trgovini, te 9% želi koristiti tehnologiju kao pomoć pri informiranju o nekom proizvodu.

IGD istraživanje također otkriva kako je broj ispitanika koji kažu da imaju korisnu aplikaciju koja im daje korisne informacije o hrani i namirnicama pao s 40% iz 2014. godine na 34% u 2016. godini.

Nadalje, od 43% kupaca koji trenutno kupuju hranu i namirnice online, njih 28% pokazuje interes za korištenje uređaja koji putem glasovne aktivacije nadodaje stavke u online košaricu.

Studija je pokazala da mlađi ljudi pokazuju veći interes od prosjeka što ukazuje na trend koji će gotovo sigurno rasti u budućnosti, a trgovcima bi bilo mudro sada ulagati u tehnološki napredak kako ne bi kaskali za konkurencijom. (esmmagazine.com)

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...