Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako sve više kupaca u skoroj budućnosti želi pomoć tehnologije pri kupnji namirnica

Ukupno 83% Britanaca izjasnilo se kako želi pomoć tehnologije pri kupnji hrane, a 55% njih odgovorili su kako bi koristili tehnologiju u pronalasku najbolje ponude.

Istraživanje koje je proveo IGD ističe kako su kupci zainteresirani ne samo za uštedu novca kada je tehnologija u pitanju.

Više od 22% ispitanika izjasnilo se da bi željeli pomoć i edukaciju koja se odnosi na smanjenje otpada hrane, 18% želi informaciju o dijetama i zdravoj prehrani, 18% njih želi navigaciju prilikom kupnje u fizičkoj trgovini, te 9% želi koristiti tehnologiju kao pomoć pri informiranju o nekom proizvodu.

IGD istraživanje također otkriva kako je broj ispitanika koji kažu da imaju korisnu aplikaciju koja im daje korisne informacije o hrani i namirnicama pao s 40% iz 2014. godine na 34% u 2016. godini.

Nadalje, od 43% kupaca koji trenutno kupuju hranu i namirnice online, njih 28% pokazuje interes za korištenje uređaja koji putem glasovne aktivacije nadodaje stavke u online košaricu.

Studija je pokazala da mlađi ljudi pokazuju veći interes od prosjeka što ukazuje na trend koji će gotovo sigurno rasti u budućnosti, a trgovcima bi bilo mudro sada ulagati u tehnološki napredak kako ne bi kaskali za konkurencijom. (esmmagazine.com)