Nakon niza godina operativnih gubitaka većih i od 10 milijuna kuna, u prvih devet mjeseci ove godine Labud d.d. Zagreb je ostvario dobit prije amortizacije od 2,34 milijuna kuna.

Ukupan prihod iz poslovanja dosegao je 119,5 milijuna kuna, što je u odnosu na 118,9 milijuna kuna realizacije u istom razdoblju prošle godine povećanje od 0,4%.

Uspoređujući prvih devet mjeseci 2014. i isti period lani, ostvaren je i rast tržišnog udjela i prihoda od prodaje tvrtkinih brendova.

Tako su Labudovi brendovi na hrvatskom tržištu ostvarili rast prihoda od 3,7%, dok su prihodi od izvoza povećani za 8,2%.

Unatoč padu vrijednosti tržišta maloprodaje i kategorija u kojima konkurira, Labud u zadnje četiri godine bilježi kontinuirani trend rasta, a u odnosu na 2011. godinu ostvaren je rast od 28%.

“Naši najpoznatiji brendovi, Čarli, Sanitar i Permetal, među vodećim su proizvodima u svojim kategorijama na hrvatskom tržištu, dok su Permetal i Badelov KISKO, čiji je Labud ekskluzivni distributer, ujedno i regionalni lideri kategorija”, izjavio je Ivan Dunda, direktor Labuda.