Na natječaju dm-a “…jer najbolje dolazi iz prirode!” odabrano je devet obiteljsko poljoprivrednih gospodarstva čiji će se proizvodi naći na policama prodavaonica drogerijskog lanca dm.

Prvi ekološki proizvođači, čiji će proizvodi biti dostupni u dm-u od 17. listopada, su Jurin dvor d.o.o. s čajem od lista masline, OPG Željko Borović s eko lješnjacima i OPG Francetić s gavezovom i nevenovom masti te uljem gospine trave.

“Suradnja s dm-om smanjit će potrebu za marketinškim ulaganjima i ostaviti više prostora za ulaganje u osuvremenjivanje proizvodnje i povećanje kapaciteta proizvodnje. Do kupaca smo do sada dolazili u tri manja grada i pet maloprodajnih trgovina, a suradnja s dm-om omogućit će našem čaju od masline da dođe do znatno većeg broja kupaca. Vjerujemo da ćemo godišnju proizvodnju povećati četiri puta, s 3.000 na 12.000 pakiranja”, izjavio je Jure Vukušić, vlasnik Jurinog dvora.

Preostali proizvođači, OPG Nebojša Božanić (ekološko brašno od rogača), Salus Natura (ekološka ulja), Poljoprivredna zadruga Masline i vino (maslinovo ulje), OPG Goran Golem (eko češnjak), Obrt za poljoprivredu, proizvodnju i usluge Ranovik (bučino ulje, sjemenke bundeve) i OPG EKO-JAZO (20 proizvoda od žitarica) na police dm-a stižu od sredine listopada do kraja studenog 2014. godine.

“Hrvatski eko proizvodi poput češnjaka, lješnjaka, čaja od masline i gavezove masti dm-u će omogućiti da proširi ponudu zdrave hrane i prirodne kozmetike te ponudi kupcima kvalitetne lokalne proizvode. Našim novim partnerima otvaramo dm-ovu prodajnu mrežu u 60 gradova koja će im, vjerujem, pomoći u razvoju poslovanja i promocije”, izjavila je Tanja Hrvojević, menadžerica za asortiman osviještene prehrane u dm-u.

Vlasnici obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava na natječaj “…jer najbolje dolazi iz prirode!” mogli su se prijaviti od 10. veljače do 31. ožujka 2014. Natječajem, koji je organiziran u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode, dm je obilježio Međunarodnu godinu obiteljske poljoprivrede.