VijestiSvijetLactalis kupio indijski Tirumala Milk Products

Lactalis kupio indijski Tirumala Milk Products

Vrijednost transakcije iznosi između 250 i 300 milijuna dolara, navodi Reuters

Francuska mljekarska grupa Lactalis kupila je indijskog proizvođača mliječnih proizvoda Tirumala Milk Products, u kojem je investicijska grupa Carlyle dosad imala 20-postotni udio, objavila je indijska tvrtka u srijedu.

Financijski detalji sporazuma nisu objavljeni, no upućeni je izvor za Reuters jučer kazao da vrijednost transakcije iznosi između 250 i 300 milijuna dolara. Financijski savjetnik Tirumale bio je Barclays, a Lactalisov Rothschild.

Lactalis je inače vlasnik hrvatskog Dukata, po podacima na čijoj internetskoj stranici zauzima treće mjesto u svijetu po količini otkupljenog mlijeka, s 15 milijardi otkupljenih litara godišnje. U 2012. grupa Lactalis ostvarila je 15,7 milijardi eura prihoda, od čega 75 posto na tržištima izvan matične Francuske. (Banka.hr / Hina)

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...