Ledo: Dividenda 425 kuna, dvostruko viša nego lani

Neto dobit Leda prošle je godine iznosila 168,1 milijun kuna, a za isplatu dividende predlaže se 133,4 milijuna kuna, dok bi se u zadržanu dobit rasporedilo 34,7 milijuna kuna, stoji u izvješću Nadzornog odbora te tvrtke.

ledo-sladoled-pogon-midiU Izvješću Nadzornog odbora Leda, objavljenom u srijedu, navodi se kako je NO suglasan s prijedlogom Uprave tvrtke o rasporedu dobiti ostvarene u 2015. godini. Lani je ta tvrtka iz sastava Agrokor koncerna ostvarila neto dobit u iznosu od 168,1 milijun kuna, a Uprava predlaže se da se od toga u zadržanu dobit rasporedi 34,7 milijuna kuna, a za isplatu dividende 133,4 milijuna kuna.

To znači da će se dioničarima isplatiti dividenda u iznosu od 425 kuna po dionici, što implicira dividendni prinos od 4,5 posto, navode analitičari odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke u bilješci klijentima.

Prošle godine Ledo je isplatio dividendu od 214,85 kuna po dionici. Cijena dionice Leda u srijedu je na Zagrebačkoj burzi iznosila 9.530 kuna. (tportal.hr/Hina)

Prethodni članakProcter & Gamble pod istragom talijanskih poreznih vlasti
Sljedeći članakBilla otvorila treći supermarket u Splitu