ledo distribucija largeS dolaskom ljeta, visokih temperatura i turističke sezone, bilježe se rekordne prodaje sladoleda, vode i pića. Tvrtke Agrokor koncerna, Ledo i Jamnica, ovih dana ostvaruju veliki rast prodaje svojih proizvoda.

Jamnica je u ovom tjednu tako ukupno prodala više od 18 milijuna litara svojih proizvoda, što ovaj tjedan čini najboljim po količinskoj prodaji u cjelokupnoj povijesti poslovanja Jamnice.

Ledo je ostvario novi poslovni rekord od 92.161 isporučenih kutija s 1.070.000 komada Ledo proizvoda u jednom danu. Ledovih 175 distributivnih vozila u samo jednom danu prošli su 30.000 kilometara kako bi isporučili sladolede i ostale Ledove proizvode na više od 4.700 dostavnih mjesta.

“Moramo istaknuti izuzetan trud i doprinos svih zaposlenih u ostvarenju ovog rezultata, a posebno ljudi iz proizvodnje, logistike i prodaje koji su podnijeli najveći teret pri ovim visokim temperaturama. Važno je spomenuti da je priprema za sezonu u svim segmentima poslovanja napravljena prema planu te smo bili spremni za ovako zahtjevne okolnosti. U ostvarenju tog rezultata uspješno smo surađivali sa svim našim poslovnim partnerima sa zajedničkim ciljem kvalitetnog snabdijevanja  potrošača. Očekujemo da ćemo se do kraja mjeseca približiti ili čak premašiti brojku od 70 milijuna litara otpreme i prodaje, što će biti 30 i više posto bolji rezultat nego u srpnju prošle godine“, izjavio je Ivica Sertić, predsjednik Uprave Jamnice.

Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Leda izjavio je kako je ovaj Ledov tržišni rekord ostvaren uz interno unapređenje efikasnosti u nabavi, proizvodnji, logistici, distribuciji te razvoju i prodaji inovativnih proizvoda uz snažnu marketinšku komunikaciju.

“Veliko nam je zadovoljstvo da su naši kupci prepoznali kvalitetu naših proizvoda, što je i rezultiralo i ovakvim povećanjem potražnje i prodaje. Ledo godišnje na hrvatsko tržište isporuči oko 18.000.000 litara sladoleda, od toga 69% u ljetnim mjesecima, a za vrijeme većih vrućina najviše se traže voćni i vodeni sladoledi”, kazao je Kraljević.

Ljetna prodaja vode, pića i sladoleda poveća se otprilike tri puta u odnosu na zimske mjesece. Iako je prava špica turističke sezona tek počela, Agrokorove članice, Ledo i Jamnica, u prva su tri tjedna srpnja ostvarili najbolje prodajne rezultate u povijesti svog poslovanja, navode iz Agrokora.