Ledo povećao gubitak

Kvartalni gubitak iznosi 4,7 milijuna kuna i za 19 posto je veći u usporedbi s istim lanjskim razdobljem

Tvrtka Ledo je u prva tri mjeseca ove godine poslovala s gubitkom prije oporezivanja u iznosu od 4,7 milijuna kuna, što je za 19 posto više u odnosu na gubitak iz istog razdoblja prošle godine, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Leda objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Kako se navodi u izvješću, Ledo je u prvom kvartalu ove godine ostvario ukupne prihode od 200,09 milijuna kuna, odnosno 1,3 posto niže nego u prva tri mjeseca 2008. godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, ostvaren je rast prihoda od prodaje (za 1 posto, na 192,2 milijuna kuna), ali je zabilježen pad ostalih poslovnih prihoda (za 62 posto, na 2,5 milijuna kuna) te je to rezultiralo nešto manjim ostvarenim ukupnim prihodom, navodi se u priopćenju tvrtke.

Ukupni su rashodi Leda u prvom ovogodišnjem tromjesečju prema istom lanjskom razdoblju smanjeni za 0,88 posto, na 204,8 milijuna kuna.

U tvrtki napominju kako su ostvareni troškovi uglavnom na nivou prethodne godine, osim troškova financiranja koji su značajno povećani i to zbog utjecaja tečajnih razlika.(H)