VijestiZemljaLidl Hrvatska dobio priznanje Certifikat Poslodavac Partner

Lidl Hrvatska dobio priznanje Certifikat Poslodavac Partner

Lidl Hrvatska šestu je godinu zaredom nagrađen vrijednim priznanjem Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima

Za 2016. godinu tvrtka je postigla visokih 94% ukupnih bodova unatoč značajnom postroženju standarda Certifikata Poslodavac Partner.

Naime, tvrtka SELECTIO koja dodjeljuje Certifikat, u suradnji s mrežom od 40 vrhunskih HR stručnjaka, akreditiranih certifikatora za primjenu Poslodavac Partner metodologije, podigla je ljestvicu za dobitnike Certifikata još više.

U svakom od 45 procjenjivanih procesa upravljanja zaposlenicima unutar pet područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima organizacije sada imaju priliku pokazati da su napravile korak više.

Prema novim standardima tako se sada procjenjuje i kako organizacija upravlja organizacijskom klimom, kako prepoznaje i razvija talente, kakve dodatne oblike nagrađivanja i programe brige za zaposlenike nudi te kako upravlja privremenom radnom snagom i što nudi ustupljenim djelatnicima, sezonskim radnicima i studentima.

Lidl je na svim ovim procesima već prilikom prve procjene postigao maksimalnu moguću ocjenu što je uistinu odličan rezultat koji svjedoči o snažnom strateškom fokusu na ljude.

Ovakav rezultat pokazuje da organizacija kontinuirano ulaže u razvoj te ide ukorak s najboljim svjetskim trendovima upravljanja zaposlenicima.

Boris Lozić, predsjednik Uprave Lidl Hrvatska primio je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

“Iz godine u godinu nam Certifikat Poslodavac Partner potvrđuje da smo kao tvrtka svjesni da uspjeh postoji samo ako je postignut radom motiviranih i zadovoljnih zaposlenika. Upravo zbog toga slušamo naše zaposlenike i kontinuirano unaprjeđujemo naše HR prakse te na taj Lidl Hrvatska ostvario izvanredan rezultat prema strogim kriterijima Certifikata Poslodavac Partner www.PoslodavacPartner.org način podižemo standarde u našoj industriji. Ono što nas kao poslodavca izdvaja je zajedništvo koje se osjeti u svakom segmentu našeg poslovanja“, izjavio je Boris Lozić.

“Ponosni smo što je Lidl jedina maloprodajna tvrtka koja je već dugi niz godina nositelj Certifikata. To znači da smo odavno prepoznali važnost partnerskog odnosa prema našim zaposlenicima te uspostavljanja kvalitetnog i održivog sustava razvoja ljudskih potencijala. Prilike za daljnji razvoj i napredovanje imaju ne samo naši stalni zaposlenici, već i oni koji su zaposleni privremeno, poput sezonskih ili studentskih. U prilog tome govori činjenica da gotovo 50% sezonaca ili studenata dobije priliku ostati raditi kod nas. U Lidlu 97% naše radne snage čine interni zaposlenici. Uz obavezno uvodno školovanje i dodatne edukacije za gotovo sve Lidlove zaposlenike, ovo je u našoj industriji još uvijek iznimka za koju se nadamo da će postati pravilo. Mi u Lidlu vjerujemo da ono što je dobro može biti još i bolje, i zato će nam Certifikat Poslodavac Partner pomoći u daljnjem unaprjeđivanju naših praksi upravljanja ljudskim potencijalima“, dodala je Romina Ivančić, Voditeljica sektora ljudskih resursa Lidla.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...