U zadnjem godišnjem kvartalu Lidl je priložio 48 zahtjeva za planiranje izgradnje novih supermarketa, naspram Aldija koji ih je priložio samo 17.

 U prvom kvartalu Lidl je ispunio 19 zahtjeva, deset u drugom kvartalu i 27 u trećem, što čini ukupno 104 tijekom 2015. godine.

Za isto vrijeme Aldi je ispunio 101 zahtjev, Tesco samo sedam, Asada četiri i Morrisons samo dva.

Širenje Aldija i Lidla dolazi u vrijeme kada je većina velikih igrača u stagnaciji zbog pada profitabilnosti i prodaje, i kada svi traže na koje načine prenamijeniti svoje ogromne trgovačke prostore.

“Kraj 2015. godine ponovno nam je pokazao da samo Aldi i Lidl povećavanju svoj apetite u UK-u kada se priča o investicijama u maloprodaji. Dok veliki igrači ostaju fokusirani na trenutno stanje tržišta, Lidl prije svih, održava ambicije širenja”, rekao je Michael Dall, ekonomist Barbour ABI-ja.

U prosincu su iz Lidla poručili kako će u sljedeće tri godine uložiti više od 1.5 milijardi funti kako bi ubrzali širenje i opremanje svojih trgovina. Osim toga, iz Lidla je poručeno kako će preurediti postojećih 150 trgovina kroz sljedeći par godina kako bi svoje trgovine učinile prihvatljivijima srednjoj klasi koja sve češće posjećuje Lidlove trgovine.

Također planiraju otvoriti novih 280 trgovina u Londonu, te u kvartovima poput Kensingtona, Chiswick i Fulhama.

Lidl trenutno ima više od 630 trgovina u Engleskoj, Škotskoj i Wellsu i cilj da taj broj poveća na 1500 trgovina diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Osim širenja po UK-u, do 2018. godine Lidl planira i početak poslovanja u Americi.