ljerka-puljic-midi2Osiromašena i zapuštena Slavonija ima potencijal postati najbogatija hrvatska regija, ali samo uz efikasnu i visoko-produktivnu poljoprivredu, kaže izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić

Na svjetskim tržištima raste važnost primarnih poljoprivrednih sirovina i hrane. Slavonija tu ima velike mogućnosti, ali su potrebna značajna ulaganja.

Od 2005. godine, otkako je snažnije ušao u slavonske tvrtke, Agrokor je, prema riječima Puljić, uložio tri milijarde kuna.

“Kad smo došli, zatekli smo pustoš. Investirali smo u naprednu tehnologiju i tada smo trebali pronaći stručnu radnu snagu. U tome nam je pomogla i recesija, jer su sada, što prije nije bio slučaj, visokoobrazovani ljudi spremni napustiti Zagreb i otići živjeti u druge regije”, rekla je Puljić u ponedjeljak na panel diskusiji “Kako podići konkurentnost županija u Hrvatskoj?” u organizaciji Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

Kada nije mogao naći domaće stručnjake, Agrokor je kupovao visokoobrazovanu radnu snagu u inozemstvu. Tako se Puljić pohvalila da imaju vrhunskog konzultanta za svinjogojstvo iz Danske, a genetiku im vode stručnjaci iz Engleske. (Tportal)