Budite pravedni u mjerenju rezultata.

Peter Drucker je rekao da “Ono što mjeriš s time možeš i upravljati!” Ta legendarna rečenica gurua modernog menadžmenta je možda dovoljna da osvijesti potrebu za mjerenjem rezultata, ali to je samo prvi korak na dugom putu uspjeha.

Sljedeći korak koji je isto tako bitan je odrediti što mjeriti i kako. Dobra vijest je da postoje mjere za gotovo bilo koju tvrtku, bilo koje veličine. Primjena ovih tehnika nije skupa i može se jednostavno implementirati i uz vlastito osoblje.

Mjerenje rezultata u logistici
Na ovom treningu će polaznici dobiti odgovore na važna pitanja: Koji su strateški ciljevi logistike i nabave i poklapaju li se oni s ciljevima našeg poduzeća? Možemo li i kako mi u logistici i nabavi pomoći i doprinijeti ostvarenju strategije našeg poduzeća? Poduzimajući korake za kontrolu izvedbe logistike i zaliha poboljšavamo i učinkovitost proizvodnje i ostalih “core” djelatnosti.

Što će polaznici naučiti
Polaznici će na radionici naučiti kako uskladiti strategiju poduzeća i ciljeve logistike; možemo li primijeniti Balanced Score Card metodologiju u logistici; koja je veza strategije i uspjeha u logistici; koje su neefikasnosti tradicionalnog mjerenja učinka; kako ključni pokazatelji u skladištu mogu utjecati na prodaju?; i koji su ključni pokazatelji u logistici (KPI) te kako izvršiti implementacija metrike u skladištu?

Trening je namijenjen direktorima logistike i nabave, kontrolorima i odgovornima za funkcioniranje nabave i/ili lanca opskrbe te svim tvrtkama koje žele unaprijediti učinkovitost u odjelu nabave, logistike i cijelog lanca opskrbe.

Radionica Kontroling u logistici održat će se 26. rujna 2013. u Logiko trening centru na adresi Poslovni centar VMD, Avenija grada Vukovara 269D/6. kat, Zagreb. Trener je Antonio Zrilić.

Detaljne informacije o treningu dostupne su na linku.