Najveća pojedinačna gubitnica bila je dionica Carlsberga, ta je kompanija jutros objavila da će joj ovogodišnja operativna dobit biti manja u odnosu na 2013. uslijed pogoršanih uvjeta poslovanja u Rusiji

Na europskim burzama najvažniji indeksi jutros su oslabili, jer su investitori uzeli predah nakon snažnog dvodnevnog uzleta cijena dionica, a na oprez ih je navelo i upozorenje Carlsberga u vezi dobiti.

FTSEurofirst 300 indeks bio je oko 9,30 sati u minusu 0,1 posto, na 1.346 bodova, nakon što je u protekla dva dana ojačao 1,8 posto.

Istodobno, londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX bili su u minusu između 0,1 i 0,25 posto.

Najveća pojedinačna gubitnica bila je dionica danske pivarske industrije Carlsberg, s padom cijene za 5,8 posto. Ta je kompanija jutros objavila da će joj ovogodišnja operativna dobit biti manja u odnosu na 2013. uslijed pogoršanih uvjeta poslovanja u Rusiji, gdje generira otprilike 35 posto svojeg profita.

Investitori su oprezni i uoči današnje objave zapisnika s posljednjeg sastanka Feda, održanog krajem srpnja, u potrazi za signalima daljnjim monetarnih poteza u SAD-u.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je ojačao blagih 0,1 posto, na 15.466 bodova. (Banka.hr / Hina)