Lidl Hrvatska darovao je Caritas Zagrebačke nadbiskupije dječjom odjećom, obućom i igračkama u vrijednosti većoj od 100.000 kuna u povodu Majčinog dana koji je ove godine Caritas obilježio u Župi sv. Barbare, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.

Donacija je namijenjena Caritasovom projektu “Korak u život” koji pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a sve u sklopu dugogodišnje suradnje na projektu “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”.

Petogodišnja suradnja Lidla i Caritasa obilježena je još jednom donacijom u prostorijama Župnog ureda u Gornjem Vrapču, u povodu obilježavanja tradicionalnog Majčinog dana.

Za Caritasov projekt “Korak u život”, koji pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja, Lidl je darovao dječju obuću, odjeću i igračke u vrijednosti većoj od 100.000 kuna.

Na projektu “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi” Lidl Hrvatska i Caritas uspješno surađuju još od 2009. godine. Ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, časnoj sestri Jeleni Lončar, donaciju je uručila Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću Lidl Hrvatska.

Događaju su prisustvovali i predstavnici obitelji koje će biti među korisnicima ove vrijedne donacije, a svečanost je uveselio i tamburaški sastav obitelji Vukašinović iz Velike.

Putem projekta “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”, čiji je cilj olakšati život najsiromašnijima i osigurati im osnovne životne potrebe, Lidl je Caritasu dosad donirao više od 8 milijuna kuna u proizvodima.

U ovom trenutku Caritas pruža različite vrste pomoći oko 2.000 obitelji. Osim projekta ” Socijalna košarica” u zagrebačkim Gajnicama, za potrebe korisnika Caritasa Gospićko-senjske biskupije, Lidl i Caritas te biskupije sličan projekt pokrenuli su početkom 2012. godine u Gospiću.

Obilježavanje Majčinog dana proteklo je u veselom i raspjevanom raspoloženju, a Lidl i Caritas će i u budućnosti nastaviti suradnju i zajedničke projekte, poručuju iz Lidla.