mercator-h-donacija-dom-za-starije-i-nemocne-maksimir-largeČlanovi Uprave i direktori Mercatora-H uručili su danas donaciju vrijednu gotovo 20.000 kuna Domu za starije i nemoćne osobe Maksimir te volonterskim radom pomogli stvaranju boljih uvjeta za boravak svim korisnicima Doma, izvijestili su u petak iz Mercatora Hrvatska.

Pored predaje vrijedne donacije, Uprava i direktori Mercatora odazvali su se pozivu za volonterskom pomoći pa je kompletan menadžment današnji dan od ranih jutarnjih sati posvetio uređenju i ličenju prostorije za fizikalnu terapiju Doma za starije i nemoćne, kaže se u priopćenju.

Uprava Mercatora-H donirala je veliki televizor, radio prijemnik, dva računala, printer, kao i pakete namirnica i prigodnih proizvoda.

“Kao odgovorno društvo razmišljamo o pomoći svim generacijama. U prvom dijelu godine pomogli smo dječje domove diljem Hrvatske, a želimo pomagati i onima koji su svoj doprinos u zajednici već ostvarili. Zato smo uobičajeni team building zamijenili korisnim, a istovremeno zabavnim druženjem”, kazao je Stanislav Brodnjak, predsjednik Uprave Mercatora-H.

Na pruženoj pomoći svoju je zahvalnost izrazila Dubravka Maček, voditeljica socijalne službe Doma za starije i nemoćne osobe Maksimir. “Jako smo sretni što su zaposlenici Mercatora posvetili dan upravo nama i pomogli urediti naše prostorije za fizikalnu terapiju. Zahvaljujem i na vrijednoj donaciji, uvijek nam je drago kada se prepozna naš rad.”

Ukupni kapacitet Doma za starije i nemoćne osobe Maksimir je 420 korisnika, a opremljen je za siguran i udoban život starijih osoba. Dom pruža usluge stalnog stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, njege, stručno socijalnog rada, radno kreativne i sportsko rekreativne aktivnosti, te brojna kulturno zabavna događanja, ali isto tako omogućava i multifunkcionalne oblike izvaninstitucionalne skrbi za građane starije životne dobi.