VijestiSvijetMercator u 2009. u Srbiju uložio 45 milijuna eura

Mercator u 2009. u Srbiju uložio 45 milijuna eura

mercator-srbija-ftdSlovenska kompanija Mercator u prošloj je godini u Srbiju uložila oko 45 milijuna eura, što je 15 posto više nego u 2008. godini.

“Poslovanje u 2009. godini ocjenjujemo stabilnim, usprkos teškoćama koje su rezultirale smanjenom potražnjom, kao posljedicom globalne ekonomske krize, a koja je negativno utjecala na makroekonomsku situaciji u Srbiji, deprecijaciju dinara i pad životnog standarda stanovništva”, rekla je predsjednica Upravnog odbora Mercatora-S Stanka Čurović.

Ona je navela da je Mercator-S tijekom 2009. godine ulagao u otvaranje novih 27.000 kvadratnih metara prodajnih površina kao i renoviranje postojećih na preko 1.700 kvadratnih metara, prenosi B92.

Čurović je također kazala da je i uz teške ekonomske uvjete poslovanja Mercator-S prošle godine ostvario rast čistih prihoda iz prodaje za više od 15 posto u odnosu na 2008. godinu.

Najnovije objave

Čitač kartica Revolut Reader dostupan i u Hrvatskoj

Nakon početnog predstavljanja na 12 tržišta, Revolut nastavlja nastavlja diversificati svoju ponudu za poslovne korisnike i slobodne stručnjake i počinje nuditi plaćanja uživo sve...

izlog

Uronite u čaroliju Slavonske Kuće Vinkomir – spoj vrhunske gastronomije i kutjevačkih vina

"Slavonska kuća Vinkomir" nudi gostima ne samo izvanrednu hranu i vina, već i jedinstveni ambijent koji spaja rustični šarm prošlih vremena s modernom arhitekturom Zamislite...