Trgovački lanac Metro Cash & Carry iz sastava Metro Grupe ukinut će poziciju Direktora za odnose s korisnicima (Customer Management Director – CMD) u svih 29 zemalja, piše list Handelsblatt a prenosi Planet Retail.

Metro Grupa je potvrdila ove navode, dodajući da će zadatke koje je dosad obavljao CMD preuzeti izvršni direktori u pojedinim zemljama (Country Directors) kojima se tako povećava opseg odgovornosti. CMD-ovi su inače bili odgovorni za upravljanje odnosima s kupcima, politiku cijena i marketing.

Osim toga, izvršni direktori cash & carry divizija iz Austrije, Nizozemske i Ukrajine bit će zamijenjeni. Metro je također kreirao novu poziciju, direktor operacija za restrukturiranje (Director of Restructuring Operations), koju će popuniti Klaus Rättig.

Cash & Carry divizija Metro Grupe predstavlja jedno od dijelova poslovanja Grupe koje je bilo pod najvećim pritiskom u posljednje vrijeme te je bilježilo oštar pad profitabilnosti. Nakon što je izvršni direktor Olaf Koch preuzeo operativnu odgovornost za Metro Cash & Carry s 1. travnja 2013., ubrzao je bolno restrukturiranje ove divizije s ciljem da ponovno pokrene pozitivno poslovanje.

Njegov trenutni fokus je na poslovanju s hranom. Poslovanje u segmentu neprehrane kod podružnica u pojedinim zemljama, koje će od sada biti pod kontrolom sjedišta u Düsseldorfu, bit će preispitano i uređeno na prilagođen način od zemlje do zemlje. Osim toga, Koch želi pojednostavniti i trenutno složeno korporativno izvještavanje u želji da stane na kraj praksi pretjeranog izvještavanja.