METRO Grupa pomaže Haitiju

metro-flagNjemačko trgovačka kompanija donira 125 tona pomoći

METRO Grupa i njezini prodajni sektori Metro Cash & Carry, Real, Media Markt / Saturn, kao i Galeria Kaufhof, su pokrenuli jednu od najvećih humanitarnih kampanja u povijesti kompanije. U zračnoj luci u Düsseldorfu, dr. Eckhard Cordes, predsjednik Uprave METRO Grupe, otpratio je prvi teretni let koji prevozi humanitarnu pomoć za žrtve potresa na Haitiju. Drugi teretni let planiran je početkom ožujka. Ukupna vrijednost isporuke teške više od 125 tona iznosi milijun eura.

“Slike uništenja i patnja ljudi na Haitiju duboko su nas potresli”, kazao je dr. Cordes. “Kao poduzeće koje ozbiljno shvaća svoju korporativnu socijalnu odgovornost, odmah nam je bilo jasno da ćemo pomoći ljudima na opustošenom području. Želimo učinkovito pridonijeti obnovi.” Dr. Cordes pohvalio je predanost i spontanu spremnost zaposlenika METRO Grupe za pomoć. “Nismo nikoga trebali moliti da nešto učini. Svi su ponudili svoju pomoć.”

Kako bi sastavila pošiljku, najveća njemačka trgovačka kompanija usko je surađivala s njemačkom humanitarnom organizacijom Welthungerhilfe. Ova neprofitna organizacija načinila je popis stvari koje su preživjelima najpotrebnije. Welthungerhilfe će preuzeti distribuciju humanitarne pomoći na Haitiju te time osigurati da pomoć stigne izravno u ruke žrtava potresa.

Svi prodajni sektori METRO Grupe pridonijeli su sastavljaju pošiljke. Između ostalog, veletrgovine Metro Cash & Carryja donirale su oko 200 šatora, 8.000 plastičnih teških nepromočivih cerada, 4.000 motika i alata te oko 15.000 setova pribora za jelo. Real je donirao proizvode za osobnu higijenu – 36.000 sapuna, 15.000 četkica za zube, jednokratne britvice i pelene – kao i 3.000 nogometnih lopti za nastradalu djecu na Haitiju. Dodatnih 2.400 lopti donirala je Galeria Kaufhof. Nadalje, lanac robnih kuća donirao je 4.000 lonaca za kuhanje, 3.000 deka te školski pribor – školske torbe, blokove i olovke. Media Markt i Saturn donirali su 8.000 džepnih lampi i nekoliko satelitskih telefona. Poduzeće za nekretnine METRO Grupe, Asset Managment, doniralo je više od 20 generatora na dizelsko gorivo.

Prethodni članakDodijeljeno novih 25 znakova «Hrvatska kvaliteta» i 5 znakova «Izvorno hrvatsko»
Sljedeći članakMercator prepolovio dobit u 2009.