Thierry Guillon-Verne, predsjednik uprave Metro Hrvatska, Damir Crleni, predsjednik HKS-a i Branko Čukelj, predstavnik HKS-a

Metro Cash & Carry Hrvatska glavni je partner hrvatske kulinarske reprezentacije koja će našu zemlju zastupati na svjetskom kulinarskom natjecanju Bocuse d’Or. U sklopu natjecanja Bocuse d’Or Croatia koje, pod pokroviteljstvom Metroa, organizira Hrvatski kuharski savez (HKS), kuharice i kuhari iz svih dijelova Hrvatske natjecat će se kako bi zavrijedili ulaznicu za natjecanje Bocuse d’Or Europe, a pripremat će specijalitete od domaćih namirnica iz ponude Metroa.

“U Metrou uvijek nastojimo pružiti podršku razvoju hrvatskog kulinarstva i zato nas osobito veseli suradnja s Hrvatskim kuharskim savezom koji organizira ‘Bocuse d’Or Croatia’. Metro je na globalnoj razini već dugi niz godina glavni sponzor natjecanja ‘Bocuse d’Or’ i zato smo iznimno ponosni što je ove godine Metro i u Hrvatskoj sponzor jedne od najuglednijih kulinarskih manifestacija. U Metrou mnogo ulažemo u razvoj asortimana hrvatskih proizvođača te se uvijek trudimo promovirati domaću proizvodnju i zato nam je drago što će vrhunski hrvatski kuhari i kuharice tijekom natjecanja koristiti upravo domaće namirnice iz našeg asortimana”, izjavio je Igor Kotaran, direktor marketinga u Metrou.

Predstavnici HKS-a i Metroa u obilasku Metro centra

Bocuse d’Or Croatia odvijat će se u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva od 18. do 22. studenog u Varaždinskim Toplicama, a pobjednici natjecanja predstavljat će Hrvatsku na natjecanju Bocuse d’Or Europe 2020 u Estoniji. Tamo će dobiti priliku plasirati se u finale koje se svake godine održava u Lyonu na sajmu Sirha i kuhati rame uz rame s najboljim natjecateljima iz 24 zemlje svijeta.

“Iznimno nam je drago što imamo podršku tako snažnog partnera kao što je Metro, vodeće veleprodajne tvrtke specijalizirane za pružanje podrške ugostiteljskom sektoru. Kuhari i kuharice koji će se natjecati na ‘Bocuse d’Or Croatia’ vesele se izazovu koji je pred njima, a vjerujemo kako će domaće namirnice iz Metroa koje će koristiti u pripremi jela dodatno naglasiti njihovo kulinarsko umijeće”, rekao je Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.