Dalmatinski trgovac Studenac postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom, zadarskim maloprodajnim lancem koji posluje kroz mrežu od 88 prodavaonica i ima 500 zaposlenika. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između dviju strana, Studenac će biti 100-postotni vlasnik Sonika, objavljeno je iz omiške tvrtke.

“Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve”, kazao je Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca.

Nikola Sorić, osnivač Sonika, vjeruje da ova poslovna transakcija predstavlja velik i važan korak u razvoju njegove kompanije. “Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije”, zaključio je Sorić.