Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić posjetio je u Matuljima Hug&Punch (H&P) SCA Premier Campus, prvi centar izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu u ovom dijelu Europe, koji za cilj ima pomicanje granica svijeta kave u Hrvatskoj s brendova na single origin kave.

Ministra Ćorića u Hug&Punch centru u Matuljima dočekali su osnivač, voditelj projekta i degustator kave Nikola Žiganto te voditelj edukativnog centra i promotor Specialty kave Domagoj Trusić, koji su ministru predstavili dosadašnje uspjehe svoje poduzetničke priče i planove za daljnji razvoj kulture uživanja u specialty kavi te su s njim razgovarali o sceni specialty kave koja je najbrže rastuća u industriji.

“Ove godine predvodnici smo turizma na Mediteranu po broju dolazaka i noćenja, a podaci o fiskalizaciji govore o većoj potrošnji nego u pretpandemijskoj 2019. godini. Pozivu mojih današnjih domaćina rado sam se odazvao, jer ćemo samo ovakvim, inovativnim idejama stvoriti vrhunske proizvode koji će Hrvatsku ucrtati na karti izazovnog europskog tržišta”, izjavio je Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Matuljski SCA Premier Campus prvi je takav centar u ovome dijelu Europe te jedan od ukupno devet na europskoj razini. Osim energije entuzijasta koji mijenjaju pristup espresso kavi, u Hug&Punchu profesionalci iz industrije kave imaju na raspolaganju stručne edukacije autoriziranih predavača iz cijelog svijeta i to iz pet specijaliziranih i certificiranih modula edukacije za bariste i zaljubljenike u kavu: green – zelene kave, cuppinga – kušanja kave, roastinga ili prženja kave, barista – kuhanja espressa te brewinga, odnosno kuhanja filter kave.

“Želja nam je omogućiti ljubiteljima kave uživanje u kavi vrhunske kvalitete i provjerenog podrijetla, a baristima kontinuirano usavršavanje njihovih vještina. U Hug&Punchu, uz edukativni centar, funkcioniramo i kao mikro pržionica i dobavljač sirove specialty kave s geografskim porijeklom. Pod etiketom Hug&Punch pokrenuta je proizvodnja specialty kave, a naša ponuda uključuje i tailor made blendove specialty kave što HoReCa partnerima omogućava kreiranje vlastite mješavine uz nadzor stručnjaka, pa tako svaki barista može kreirati novu mješavinu s vlastitim potpisom”, poručili su iz Hug&Puncha.
Hug&Punch ujedno predstavlja i platformu u sklopu koje se o kavi može naučiti više te je zamišljen kao open-door sistem proizvodnje koji kupcu nudi uvid u proces prženja kave pa svi posjetitelji mogu dobiti kompletne informacije o kavi od zrna do šalice.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!