Mlijeko i mliječni proizvodi – Ključni trendovi u 2021.

Iako su hrvatski potrošači vrlo lojalni i zaštitnički nastrojeni prema mliječnim proizvodima hrvatskog podrijetla, sve je veći interes za  isprobavanjem novih i drugačijih proizvoda.

Izvor: Euromonitor International

 

Izvor: Euromonitor International

Prema Euromonitor Internationalu, hrvatski potrošači postaju sve više orijentirani na zdravlje kada je u pitanju kupnja hrane i daju prednost hrani koja je povezana s boljom razinom zdravlja i dobrobiti. Pandemija COVID-19 učinila ih je zabrinutijim za svoje zdravlje i imunitet. Istodobno, kako se životi Hrvata vraćaju u normalu, ponovno im nedostaje vremena za pripremu hranjivo uravnoteženih obroka, pa traže proizvode koji će im pomoći u osiguravanju zdrave prehrane. Proizvođači mliječnih proizvoda reagiraju na promjenu potražnje. Glavni primjeri su kontinuirana nova lansiranja funkcionalnih proizvoda ili proizvoda s dodanom vrijednošću kao što su bez glutena, bez masti ili obogaćeni proteinima, probioticima ili mineralima.

Izvor: Euromonitor International

Unatoč gospodarskim poteškoćama, zanimanje stanovništva za egzotične novitete se nastavlja. Iako su hrvatski potrošači vrlo lojalni i zaštitnički nastrojeni prema mliječnim proizvodima hrvatskog podrijetla, sve je veći interes za isprobavanjem novih i drugačijih proizvoda. To je uglavnom vidljivo u novim lansiranjima skyra, grčkih vrsta proizvoda i aromatiziranih mliječnih proizvoda.

 

Prethodni članakAustrijski Immofinanz otvorio STOP SHOP u Kaštel Sućurcu
Sljedeći članakOsam zanimljivih činjenica o svjetski poznatim slatkišima – KitKat i Smarties