Najveći proizvođač mlijeka u BiH Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice smanjio je zalihe mlijeka i mliječnih proizvoda i u posljednjih nekoliko mjeseci izvezao četiri do pet milijuna litara mlijeka.

Ovo je, između ostalog, rečeno u razgovoru ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Steve Mirjanić s rukovodstvom i menadžmentom “Mlijekoprodukta”.

“Mlijekoprodukt je, zahvaljujući menadžmentu, u posljednjih nekoliko mjeseci u velikom obujmu smanjio zalihe mlijeka i mliječnih proizvoda koje su iznosile oko šest milijuna litara mlijeka. Danas je situacija sasvim drugačija jer je ova kompanija u posljednjih nekoliko mjeseci izvezla četiri do pet milijuna litara mlijeka i može otkupljivati mlijeko od svih poljoprivrednih proizvođača”, kazao je Mirjanić.

On je naveo da će kompanija Mlijekoprodukt i u ovoj godini ostvariti pozitivno poslovanje i uz to osigurati elemente za dalji razvoj.
Marketing menadžer “Mlijekoprodukta” Vlado Sandić kaže da je kompanija trenutno u fazi nabavke mehanizacije za pomoć farmama u vrijednosti od 600.000 KM.

“Ovo je već treća godina zaredom u kojoj provodimo tu aktivnost jer je ključni cilj vrhunska kvaliteta mlijeka i stabilnost cijelog mljekarskog sektora i naše pozicije na tržištu BiH”, rekao je Sandić.

Poduzeće trenutno surađuje s oko 1400 kooperanata.

Zavisno od potražnje za mlijekom i mliječnim proizvodima, kooperantska mreža će biti dodatno proširivana, poručili su iz Mlijekoprodukta. (SEEbiz)