mondelez-oreo-alibaba-e-trgovina-midiKompanija Mondelez International, ušla je u partnerstvo s vodećom kineskom kompanijom za e-trgovinu – Alibaba Group Holding.

Ovaj strateški dogovor, u skladu je s planom kompanije da proširi prisustvo na on-line platformama i poveća on-line prodaju.

Mondelez brendovi Oreo, Chips Ahoy!, belVita, Toblerone, Cadbury i Trident biti će dostupni kineskim kupcima, preko Alibabine web stranice Tmall.com.

Na kineskom e-tržištu, grickalice i slatkiši predstavljaju rastuću kategoriju, što će omogućiti Mondelezu da profitira od ovog partnerstva.

Kako prenosi Yahoo finance, u Mondelezu vjeruju da e-trgovina, inače njihova najbrže rastuća platforma, može generirati milijardu dolara godišnjeg prihoda do 2020., u usporedbi sa 100 milijuna koliko generira danas. Partnerstvo s Alibabom dodatno će ojačati ove planove.

Kako bi ojačali svoje prisustvo na digitalnim medijima, Mondelez je već formirao globalno strateško partnerstvo s Facebook-om u siječnju 2013. i Google-om u kolovozu 2014. (marketnetwork.rs)