KategorijeAnalizaMuesli i žitarice s većim, a cornflakes s manjim volumenom

Muesli i žitarice s većim, a cornflakes s manjim volumenom

U posljednjih godinu dana segmenti muesli i žitarice zabilježili su rast količinske prodaje u odnosu na isti period prošle godine, dok je segment cornflakes u isto vrijeme ostvario količinski pad.

Kategorija žitarica za doručak uključuje cornflakese, muesli te žitarice za doručak. U posljednjih godinu dana, zaključno sa studenim 2023. godine, kategorija žitarica za doručak bilježi stabilnu količinsku prodaju u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći udio u količinskoj prodaji ima segment muesli s 55%, na drugom mjestu smjestile su se žitarice s 34% udjela, a potom dolazi cornflakes s 12%. U posljednjih godinu dana segmenti muesli i žitarice zabilježili su rast količinske prodaje u odnosu na isti period prošle godine, dok je segment cornflakes u isto vrijeme ostvario količinski pad.

Promatrajući aspekt mjesta prodaje, čak 72% ukupne količinske prodaje kategorije žitarica za doručak ostvaruje se kroz moderne formate u koje ulaze hipermarketi (>2.500 m2) i supermarketi (301-2.500 m2), dok manji udio od 28% količinske prodaje prolazi kroz trgovine mješovitom robom (<300 m2) i drogerije.

U posljednjih godinu dana, zaključno sa studenim 2023. godine, promatrajući količinski, vodeća tri proizvođača zastupala su 30% količinske prodaje kategorije žitarica za doručak. Abecednim redoslijedom oni su: Bruggen, Nestle i Podravka.

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...