osjecki-jesenski-sajam-2016Program Osječkog jesenskog sajma od petka do nedjelje (od 7. do 9. listopada) održat će se na prostoru Pampasa.

“Osječki jesenski sajam bit će mjesto okupljanja gospodarstvenika široko sadržajnog programa s naglaskom na autohtone proizvode naše regije”, istaknula je najavljujući sajam Nada Maglaić, direktorica tvrtke organizatora, Osječki sajam.

Najavila je nastup 180 domaćih i inozemnih izlagača, s naglaskom na poljoprivredu, poljoprivrednu mehanizaciju, prehranu i autohtone lokalne proizvode. Ipak, organizacijski gledano, četiri su cjeline – nacionalno ocjenjivanje meda; izložba ženskog poduzetništva; grupni nastup i predstavljanje gospodarstvenika članica HGK-a i obrtnika članica Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i prvi put organizirani nastup mađarskih gospodarstvenika u suradnji s Mađarskom nacionalnom trgovačkom agencijom.

“Na sajam dolazi pet tvrtki iz sektora poljoprivrede, prehrambene industrije i komunalne djelatnosti”, najavljuje Zorica Paliž-Toth, voditeljica osječkog ureda ove Agencije.

U ime izlagača okupljenih oko HGK-a Ernest Nad rekao je kako su za 33 gospodarska subjekta sufinancirali nastup na sajmu, jer drži kako malom i srednjem poduzetništvu koje nema vlastitu logistiku ovakve priredbe služe za promociju proizvoda.

Darko Knežević, predsjednik Županijske obrtničke komore, istaknuo je kako je i među obrtnicima pojačano zanimanje za sajamski nastup. Silvija Dološić, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, najavila je treću izložba ženskog poduzetništva Slavonije i Baranje, u sklopu koje se poduzetnicama omogućavaju tri dana besplatnog sajamskog prostora kako bi im se pomoglo u prezentaciji i povezivanju s drugim gospodarstvenicima.

Pčelari će Jesenski sajam iskoristiti za promociju dobivene oznake izvornosti “Med slavonski”, a i Policijska uprava osječko-baranjska na sajmu će i ovaj put prezentirati svoje djelovanje i preventivne akcije za sigurnost u prometu.