daniela-roguljic-novak-drazen-lazicOrganizator ZWGW-a je Digitel grupa, a partner Festivala je Zagrebačka banka

Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW), međunarodni festival izrastao iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala, najavljen je danas u Centru Kaptol potpisivanjem Ugovora o partnerstvu između Zagreb Wine Gourmet Weekenda i Zagrebačke banke.

Ugovor su potpisali direktor Zagreb Wine Gourmet Weekenda Dražen Lazić i članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak. Uz njih, festival su predstavili i Tomislav Ricov kao dopredsjednik organizacijskog odbora i Ingrid Badurina Danielsson, dosadašnja direktorica Wine Gourmet Festivala, a ove godine kao Direktorica za međunarodne odnose Zagreb Wine Gourmet Weekenda.

Organizaciju festivala od ove je godine preuzela Digitel grupa koja ima namjeru dodatno podići kvalitetu i atraktivnost festivala te svim ljubiteljima vina i dobre kuhinje priuštiti najveći eno-gastronomski festival u regiji. Ambiciozne planove organizatora potvrđuje i odabir lokacije Festivala, koji će se od 13. do 15. travnja održati u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

ZWGW je osmišljen kao okupljanje domaćih i stranih poznavatelja i zaljubljenika, kako u vina, tako i u vrhunsku gastronomiju. Na izlagačkom dijelu se uz poznate domaće vinare, očekuju i brojni inozemni proizvođači vina koji svoja najuspješnija ostvarenja žele predstaviti hrvatskoj javnosti, potencijalnim suradnicima i medijima.

Programski dio ZWGW-a uključuje niz predavanja i panele na kojima će uz domaće stručnjake i vinare sudjelovati uvaženi strani gosti iz svijeta eno-gastronomije. Usto, bit će organiziran i cijeli niz kušanja i masterclass radionica.

Program uključuje i ekskluzivne projekcije dokumentarnih filmova koji obrađuju teme iz eno-gastronomije. Posjetitelji ZWGW-a moći će uživati i u večernjem programu Festivala. Naime, nakon 19 sati kreće prigodni večernji program za čiji glazbeni dio će, uz poznate domaće DJ-eve, biti zaduženi i neki od poznatih vinara i chefova.

Među brojnim značajnim imenima najavljen je dolazak Bernarda de Laage de Meuxa, komercijalnog direktora jedne od najpoznatijih bordoških vinarija Chateau Palmer.

Dolazak su potvrdili i Ivo Jeramaz, potpredsjednik za vinogradarstvo i proizvodnju Grgich Hills vinarije, Sarah Kemp, urednica u Decanteru, Lynn Sherriff, predsjednica Institute of Masters of Wine, kao i Flying Culinery Circus, četvorica norveških chefova koji osvajaju svojom kreativnošću i atraktivnošću nastupa.

Festival će imati i naglašenu poslovnu dimenziju programa, s ciljem da domaći i strani proizvođači ostvare što bolji kontakt s potencijalnim poslovnim suradnicima.

Na filmskom dijelu festivala bit će omogućeno premijerno prikazivanje nekoliko najvažnijih dokumentarnih naslova sadržajno vezanih Zagreb Wine Gourmet Weekend.