agrokor-vina-zagreb-chocofest-001U okviru Zagreb Chocofesta održat će se i jedinstvena radionica sljubljivanja vina i čokolade

Akademija vina tvrtke Agrokor vina pridružila se kao partner prvom Festivalu čokolade “Zagreb Chocofest” koji će se od 10. do 14. veljače održati u velikom šatoru na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

U okviru festivala, u šatoru će biti postavljen i wine&choco bar, dok će ljubitelji čokolade imati priliku uživati u odabranim vinima i čokoladama, ali i naučiti kako sljubljivati čokoladu i vino, ističu iz Agrokor vina.

Na Zagreb Chocofestu posjetitelji će moći uživo vidjeti proces izrade čokolade te je kušati i kupiti. Djeca će imati priliku uživati u slatkim radionicama, a stariji će tijekom kulinarskog showa na posebno dizajniranom i opremljenom štandu moći naučiti tajne slatke ili slane recepture najboljih slastičara i kuhara na temu čokolade. Također, posjetitelji će moći posjetiti predavanja nutricionista o utjecaju čokolade na zdravlje, te sudjelovati u raznim radionicama.

agrokor-vina-zagreb-chocofest-002Radionica sljubljivanja vina i čokolade održat će se će se 10. veljače od 18 do 20 sati u prostoru cooking showa u velikom šatoru. Radionicu Akademije vina, u sklopu koje će se sljubljivati izabrana vina iz asortimana Vina Laguna, Vina Belje, Iločkih podruma, Istravina i Podruma Mladina s pralinama čokolaterije Nautilus, vodit će enolog Agrokor vina Franjo Francem.

Također, u okviru festivala na dan zaljubljenih, 14. veljače od 18 do 19 sati, održat će se najveći cooking show za parove u Hrvatskoj pod nazivom “Kuhajmo s ljubavlju”, koji će voditi Tarik i Lejla Filipović.

Parovi koji će se natjecati u pripremi najboljeg deserta od čokolade imat će i dodatni zadatak, pravilno sljubiti pripremljeni desert i vino. Pobjednici ovog zadatka  “Sljubljivanja vina i deserta” osvojit će tečaj za dvije osobe na Akademiji vina.

Cilj je Akademije vina podizanje kulture stola kao dijela opće kulture te promicanje kulture uživanja u vinu. Upravo su tu ulogu Agrokor vina namijenila Akademiji vina očekujući od nje da educira i okuplja ljubitelje vina na svim razinama od sommeliera do svih ostalih konzumenata tog plemenitog pića. Seminari se održavaju u opremljenoj predavaonici u Agrokor vinima u Zagrebu na adresi Samoborska cesta 145 ili na lokaciji podruma Agrolaguna, Podrumi Belje i Iločkih podruma, kaže se u priopćenju.