Uspješna sinergija trgovačkog lanca Vrutak i tvrtke specijalizirane za automatizirani povrat ambalaže TOMRA nastavlja se i u 2022. godini. Vrutak je među zagrebačkim kupcima najprepoznatljivije maloprodajno ime kada je riječ o asortimanu pića, a nova investicija nastavak je širenja i unaprjeđenja usluge kako bi svojim kupcima ubrzao povrat ambalaže i učinio taj postupak još bržim, ugodnijim i sigurnijim.

Tako je sada svim kupcima u Vrutkovoj poslovnici br.8 u Samoborskoj ulici 161a u Zagrebu na usluzi suvremeni TOMRA T-9 EasyPac uređaj za automatizirani prihvat povratne ambalaže. Pritom je osoblje trgovine prošlo detaljnu obuku od strane stručnjaka tvrtke TOMRA koji su trgovcu na raspolaganju u svakom trenutku putem telefonske podrške kako bi se ovaj segment poslovanja odvijao nesmetano na zadovoljstvo i trgovca i kupaca ovog prodajnog mjesta. Upravo kupci na ovaj način dobivaju još jedan razlog za dolazak u Vrutak koji sada nudi proširenu uslugu. Uz to što T-9 EasyPac prihvaća ambalažu iz sustava povratne naknade, Vrutak na ovom prodajnom mjestu kreće i s automatiziranim prijemom za kaucijsku ambalažu, što uključuje boce i nosiljke mineralnih voda, piva i drugih pića.

Nova poslovnica prostire se na 1.300 četvornih metara prodajne površine te zapošljava 20 djelatnika, a kupcima je na raspolaganju i 60 parkirnih mjesta ispred prodavaonice. Uz postojeći asortiman pića, po čemu je Vrutak najpoznatiji, te široku ponudu prehrane i neprehrane, ova poslovnica kupcima nudi i toploteku s bogatom gastro ponudom.

TOMRA Systems nije samo dobavljač opreme, već partner i konzultant u implementaciji i operativnom korištenju ovih suvremenih rješenja koja donose značajne benefite za poslovanje trgovačkih partnera. Automatizirani prijem ambalaže dodatna je usluga za kupca jer se taj proces obavlja brzo, jednostavno i sigurno, bez kontakta s osobljem trgovine, što je u aktualnoj epidemiološkoj situaciji od izuzetne važnosti. Vrijedi podsjetiti da za ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića u 2022. godini trgovac ostvaruje naknadu od 0,05 kn, dok je za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu manipulativna naknada osjetno veća te iznosi 0,18 kuna po jedinici ambalaže. Uz ostale neizravne benefite, koji se očituju u većem zadovoljstvu kupaca zbog šire palete usluga te bolje produktivnosti djelatnika koji se u potpunosti mogu posvetiti prodaji, sama manipulativna naknada izravni je materijalni benefit koji u perspektivi osigurava povrat investicije i rast poslovanja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!