VijestiKarijereNela Bučević iz Metroa proglašena najboljim HR menadžerom

Nela Bučević iz Metroa proglašena najboljim HR menadžerom

Najboljim menadžerom ljudskih resursa u Hrvatskoj na 7. HR Summitu koji je održan 9. i 10. svibnja u Splitu proglašena je Nela Bučević, direktorica Odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska, izvijestili su iz tog trgovačkog lanca.

Nagradu Prometej već šestu godinu dodjeljuje portal Posao.hr u sklopu HR Summita kako bi ukazali na važnost funkcije ljudskih resursa u tvrtkama te istaknuli najbolje prakse u tom području.

“Zahvaljujem vam na nagradi koja je u jednakoj mjeri priznanje meni i mojim kolegama. Razvoj ljudskih resursa potvrđuje svijest o važnosti djelatnika za uspjeh tvrtke, ali i našu dužnost da kao HR menadžeri budemo poveznica između djelatnika i tvrtke. Naša uloga savjetovanja i usmjeravanja djelatnika u razvoju karijere bitna je za njihovo zadovoljstvo, ali i za lojalnost tvrtki koja prepoznaje njihov potencijal. Kompanija se može razvijati i uspješno poslovati samo zajedno sa svojim djelatnicima jer je uspjeh tvrtke neodvojiv od uspjeha i zadovoljstva ljudi koji u njoj rade”, izjavila je Bučević.

U protekloj godini odjel ljudskih resursa tvrtke Metro Cash & Carry realizirao je više od 100 obrazovnih programa kroz koje je prošlo više od 500 djelatnika. Među održanim programima je i radionica Liderstvo za rast, koja se organizira za sve djelatnike, a temelji se na osobnom pristupu, emocijama, vjerovanjima i snovima.

Kriteriji za odabir najboljeg HR profesionalca iz Hrvatske uključivali su dostizanje organizacijskih ciljeva, pozicioniranje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima kao strateškog partnera menadžmenta u ostvarenju poslovnih ciljeva, razvoj sustava ili modela na HR području koji pridonose učinkovitosti organizacije, promoviranje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima unutar i izvan organizacije te kontinuirano jačanje vlastite i kompetentnosti svojih suradnika.

Ovogodišnji HR summit održan je u partnerstvu s najvećom europskom strukovnom udrugom – Europskom udrugom za upravljanje ljudima (EAPM) i okupio je oko 120 domaćih i stranih stručnjaka. Cilj izbora najboljeg HR menadžera jest ukazati na važnost funkcije ljudskih resursa u tvrtkama te istaknuti najbolje menadžere u tom području kao primjer i putokaz kolegicama i kolegama.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...