Kompanija Nelt uspostavila je suradnju s najvećim svjetskim proizvođačem mlijeka i mliječnih proizvoda Lactalis Grupom, navodi se u priopćenju kompanije.

nelt-distribucija-logistika-midiKako je navedeno, Nelt će u okviru suradnje u svom centralnom skladištu u Dobanovcima vršiti usluge novom klijentu prema njegovim specifičnim potrebama. Usluga će obuhvatiti skladištenje robe i održavanje flote. Suradnja pored srpskog obuhvata i tržište Bosne i Hercegovine na kome će se raditi usluga skladištenja, praćenja zaliha i dostave.

Lactalis Grupa je najveći svjetski proizvođač mlijeka i mliječnih proizvoda. Osnovana je 1933. godine kao obiteljska sirana u Lavalu u zapadnoj Francuskoj, gdje joj je i danas sjedište. Najveći je svjetski proizvođač sira i europski lider u kategoriji mlijeka i maslaca.

Lactalis Grupa danas ima 60.000 zaposlenih u 76 zemalja. S 211 proizvodnih pogona u 37 zemalja i godišnjim obrtom većim od 16,5 milijardi eura, nalazi se među 15 vodećih prehrambenih grupacija na svijetu. Prema količini otkupljenog svježeg sirovog mlijeka, Lactalis zauzima treću poziciju na svijetu s godišnjim otkupom od 15,6 milijardi litara mlijeka. (retailserbia.com)