Neostar Lab poslovni je prostor Neostara, platforme za kupovinu, prodaju i održavanje rabljenih automobila u kojem se spaja fizički i digitalni prostor. Već pri samom prilasku Neostarovom prostoru dobiva se osjećaj prostranosti. Nekad salon rabljenih vozila, danas top of the line startup prostor koji se proteže na 620 četvornih metara i odražava tehnološku naprednost i transparentnost koju Neostar nameće u procesu prodaje i kupnje automobila preko njihove platforme. U prilog tome govori i sam prostor koji je podijeljen u zone za grupni i individualni rad te odmor i opuštanje. Posebno je interesantna zona za opuštanje koja ima pregršt konzola i video igara povezanih naravno s automobilima, a kako bi se naglasio održivi faktor tu je pod od reciklirane gume i zid od mahovine gdje zaposlenici mogu iskoristiti priliku da predahnu od posla.

Dimitrije Trbović, CEO Neostara, opisao je kako je cilj prostora zaposlenicima osigurati ugodno, ali i produktivno radno mjesto: “Cilj nam je obaviti posao, a ne mjeriti svaku milisekundu provedenu za radnim stolom, zato u sklopu ureda imamo prostor za opuštanje, kako bi se zaposlenici mogli odmoriti i svježi vratiti na posao. Sve je zamišljeno kao prostor u kojem ugodno možete provesti 24 sata. Zona za rad opremljena je i uređena u najmodernijem uredskom stilu kako bi potaknula kreativnost i inovativnost zaposlenika, ali i različite oblike i ugođaje rada.”

Konceptualni projekt
Ovaj konceptualno jedinstveni projekt rezultat je suradnje Neostara s Brigadom, kreativnim studijem koji je osmislio koncept koji reflektira vrijednosti poslovanja klijenta. Ideja transparentnosti vidljiva je u ovom prostoru gdje su pregrade u vidu staklenih zidova koji dopuštaju sagledavanje uredskih prostora čak i izvan same zgrade.

Interijerom vladaju bijela i siva boja, koje stvaraju neupadljivu pozadinu, dok su Neostar bojom naglašene ključne zone u prostoru. Namještaj živih, komplementarnih boja prostoru daje poseban šarm, jer je svaka stolica, fotelja ili Fatboy vreća različite boje. Prostor je omeđen staklom i čelikom, a unutarnje Bolon podne obloge od pletenog vinila, zid od mahovine te neonski natpis dodaju posebno zanimljive teksture. Pod napravljen od reciklirane gume odražava predanost Neostara održivim rješenjima.

Mjesto susreta digitalnog i fizičkog prostora
Aludirajući na vozila koja korisnici prodaju putem digitalne platforme, automobili se nalaze u samom prostoru kao instalacija. Zaposlenici koji razvijaju i održavaju platformu za digitalnu prodaju rabljenih automobila, nalaze se u prostoru kojim dominiraju upravo automobili, koji služe kao svojevrstan podsjetnik na fizički proizvod kojim se sve više trguje u digitalnoj domeni. Automobili koji se na platformi mogu pregledavati u 360 stupnjeva također se u fizičkom prostoru mogu pregledavati na tabletima ili na velikom središnjem ekranu, ali prostor je i prezentacijski prostor u kojem je moguće prikazati sve module Neostar.com.

Damjan Geber, CEO Brigade i dizajner koji potpisuje ovaj projekt, naglašava kako je u suvremenom dizajnu interijera, a posebno poslovnih prostora, postalo gotovo obvezno voditi računa o fleksibilnosti, održivosti i kvaliteti radnog okruženja. Tipologije radnog okruženja se mijenjaju brže nego ikad u povijesti te se sve više prilagođavaju navikama i potrebama zaposlenika, a ne obrnuto. Neostar Lab najbolje pokazuje kako se fleksibilan prostor može prilagoditi svim izazovima vremena i različitim potrebama svih članova tima.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!