Svoj bogati asortiman proizvoda Nescafé je u ožujku proširio za novi brend, kreiran posebno za tržište naše regije – Nescafé Caffè&Latte. Novi proizvod nastao je kao odgovor tvrtke Nestlé na sve učestalije upite za jednako kvalitetnim, a istodobno cjenovno prihvatljivijim proizvodima.

Nescafé Caffè&Latte je kremast mliječni napitak s okusom kave, a dolazi u tri okusa: čokolada, original i vanilija. Posebno je privlačan mlađoj populaciji kojoj predstavlja prvi susret s ritualom ispijanja kave te ga, osim jednostavnosti pripreme, odlikuje i mogućnost kupnje u vrećici kao i pojedinačno.

Istraživanja provedena na lokalnoj razini ukazala su na promjene u navikama ljubitelja kave. Primjerice, danas je u segmentu kave u Hrvatskoj čak 57% kupnji planirano i u većini se slučajeva odluke o kupnji donose unaprijed.

Odluka o kupnji uvjetovana je ponajviše cijenom (62%), novitetima (18%), formatom pakiranja (13%), te promocijom (7%). Samo 17% ukupnog broja kupaca kupuje dvije ili više različitih vrsta kave prilikom jedne kupovine.

“Upravo je Nestlé, prije gotovo dva desetljeća, prvi u regiji započeo sa stvaranjem kulture ispijanja cappuccina u kafiću, kod kuće, na poslu i time razvio ovu kategoriju. Danas, godinama nakon, vidljivi su značajni pomaci – volumenski udio cappuccina u kategoriji topive kave iznosi 31%. Istraživanja koja smo proveli omogućila su nam da prepoznamo potrebe lokalnih potrošača te je Nescafé pronašao rješenje i u svoj široki asortiman proizvoda dodao potpuno novi brend Nescafé Caffè&Latte, čije je lansiranje započelo upravo u Hrvatskoj”, izjavila je Atana Škalko, izvršna voditeljica kategorije napitaka i konditorskih proizvoda.