Nakon 15 godina uspješne suradnje u sklopu joint venture kompanije Beverage Partners Worldwide (BPW), Nestlé i Coca-Cola su dogovorili sporazumni raskid suradnje koja nastupa od 1. siječnja 2018. godine

Osnovan 2001. godine, BPV je nudio ledeni čaj, posebno brend Nestea, u Kanadi i Europi, a ovim potezom u Nestléu smatraju kako su sazreli uvjeti na tržištu da ovaj brend nastave razvijati samostalno.

Kao dio ovog sporazuma, Nestlé je dao Coca-Coli licencu za proizvodnju i distribuciju brenda Nestea u Kanadi, Španjolskoj, Portugalu, Andori, Rumunjskoj, Mađarskoj i Bugarskoj. U drugim zemljama koje su obuhvaćene ovim sporazumom, Coca-Cola više neće proizvoditi i distribuirati Nestea.

Potrošački trendovi u kategoriji ledenih čajeva razvijaju se prema proizvodima koji naglasak stavljaju na zdravu hidrataciju.

U nastojanju da odgovori na potrebe potrošača u brzorastućoj kategoriji ledenih čajeva koja je vrijedna 4,5 milijardi američkih dolara Nestea je predstavio redizajn pakiranja za tržište SAD-a koncem siječnja.