Nestle će u tvornicu kod Beograda uložiti 67 milijuna švicarskih franaka

Početak proizvodnje planiran je a posljednji kvartal ove godine, a proizvodi iz novog pogona biti će plasirani na tržišta Francuske, Njemačke, Nizozemske, Italije, Španjolske i Velike Britanije

Kompanija Nestle objavila je kako će u novu tvornicu hrane na biljnoj bazi u Surčinu uložiti 67 milijuna švicarskih franaka te da će se ona prostirati na 18.440 četvornih metara, zaposliti 330 radnika i imati proizvodni kapacitet od 12.000 tona godišnje.

Navodi se da je početak proizvodnje planiran za posljednji kvartal ove godine i da će proizvodi iz novog pogona biti plasirani na tržišta Francuske, Njemačke, Nizozemske, Italije, Španjolske i Velike Britanije. Kompanija Nestle ističe da će proširiti mrežu lokalnih dobavljača kako bi nastavila podržavati lokalnu ekonomiju.

Podsjeća se da je Nestle 2012. godine preuzeo tvornicu Centroproizvoda u Surčinu i u njoj nastavio proizvodnju omiljenog srpskog brenda “C” te ujedno započeo proizvodnju iz asortimana svjetski poznatih marki Tomi, Maggi i Nestle Professional koje izvozi u više od 40 zemalja svijeta.

U priopćenju se zaključuje i da u ovom trenutku kompanija Nestle Srbija zapošljava 550 ljudi u tvornici i sjedištu tvrtke.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakCijene poljoprivrednih proizvoda u 2021. porasle 12,6 posto
Sljedeći članakNovi napitci i sirupi dm marke Ivorell