Nestlé Grupa zaključila akviziciju Pfizer Nutritiona

Akvizicija je vrijedna 11,85 milijardi dolara

Švicarska Nestlé Grupa zaključila je akviziciju Pfizer Nutrition vrijednu 11,85 milijardi dolara čime je učvrstila poziciju lidera u proizvodnji dječje hrane, izvijestili su iz Nestléa.

Proces integracije obuhvaća i prelazak 4500 zaposlenika tvrtke Pfizer Nutrition u Nestlé.

Iz švicarske kompanije navode kako će akvizicija unaprijediti poslovanje tvrtke Nestlé u području proizvodnje dječje hrane usmjereno na rast, globalnu prisutnost i vodeću poziciju u istraživanju i razvoju.

“Jaki brendovi, širok asortiman proizvoda, talentirani zaposlenici posvećeni uspješnosti poslovanja, kao i geografska prisutnost tvrtke Pfizer Nutrition koja ostvaruje 85% prodaje na tržištima u nastajanju, u potpunosti odgovaraju poslovanju tvrtke Nestlé u segmentu dječje hrane”, kaže se u priopćenju.

Pfizer Nutrition nadopunit će postojeći asortiman Nestlé Grupe jakim brendovima u ključnim segmentima i područjima, a akvizicija će također omogućiti kombiniranje poznatih Pfizerovih brendova poput S-26 Gold, SMA i Promil s postojećim asortimanom Nestlé brendova kao što su Nan, Gerber, Lactogen, Nestogen i Cerelac žitarice za bebe, poručuju iz Nestléa.

Prethodni članakPPK Bjelovar: 50 godina tradicije
Sljedeći članakOtvoren Super Konzum u Našicama